Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

Zafer coşkusu Muratpaşa’da yaşadı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde 70'i aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'nun...

Zafer coşkusu Muratpaşa’da yaşadı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde 70'i aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'nun desteğiyle düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe binlerce vatandaş katıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'yla birlikte düzenlendiği kutlamalara Antalya'da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilciyle birlikte CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da katıldı. Kutlamalarda Funda Arar'dan önce sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan sahnede Che Guvera tişörtü giydi, Muratpaşa Belediye orkestrası ise Hasta Siempre'yi çaldı. Kutlamalarda konuşan Murtpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Bir bayramda daha beraberiz, ne güzeliz, ne mutluyuz nice bayramlarda beraber olmakta kararlıyız. Ne kadar mutlu ve heyecanlıyız" dedi.

"Kutlamaya devam edeceğiz"

Büyük Zafer'in 94'üncü yıldönümünü, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiği süreçte Antalya'da her 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de olduğu gibi kitlesel bir şekilde omuz omuza, can cana kutladıklarını kaydeden Başkan Uysal, "Niçin? Çünkü bu bizi biraraya getiriyor. Bazıları bizi ayrıştırmaya, dağıtmaya çalışsa da biz biraraya gelmekte ısrarlıyız, biraraya gelmekte kararlıyız. 94 yıl önce bütün ulusumuzun beraber başardığı herşeyi her zaman başarma azminde olmaya kararlıyız. Bu azmi, kararlığı, gücü yeni kuşaklara, gençlere aktarmaya onları bu bilinçle büyütmeye kararlıyız" diye konuştu.

"Kimse boşuna heveslenmesin"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimine sahne olduğunu kaydeden Başkan Uysal, "Şükür ki atlattık. Gelmiş geçmiş olsun. Sonrasında bir terör sarmalı, sonrasında bir yığın tatsız olay. Savaş. Komşumuzda, bölgemizde cereyan edenler. Böyle gidiyoruz. Ne mutlu bize ki on binler olarak buluştuk. Hiçbir milli bayramımızı, özel günümüzü unutmayız unutturmayız. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. Kavgalar, terör, kötü niyetli girişimler hepsini bu ruhla yeneceğiz. Onun için buradayız. Bunu anlamayanlar anlasın" dedi.

"Öğrenecekleri şeyler var"

Türkiye'nin son süreçte yaşadığı tatsız olayların birkaç noktayı da artık bir takım kimselere öğretmiş olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: "Şunu öğretti yaşam, eğer öğrenecek kabiliyet varsa, devlet liyakata göre yapılandıracak. Ahmet'in, Mehmet'in adamlarıyla doldurmayacaksınız. "Şu cemaat, şu dernek, bu parti" demeyeceksiniz. Eğer devleti onun bunun adamıyla yapılandırırsanız her zaman başımıza sıkıntı gelecektir. Bunu öğrenmiş olmamız lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri neden kapattığı öğrenmiş olmamız lazım. Eğer birileri her 50 kilometrede kendisine göre inanç tarifi yapmaya kalkarsa başımıza neler gelebileceğini öğrenmiş olmamız lazım. Atatürk'ün Diyanet İşleri Bakanlığı'nı kurmasıyla nasıl bir birliği yakaladığımızı Elmalılı Hamdi Yazır'a kendi cebinden ödeyerek yazdırdığı tefsirle neyi yakaladığımızı, kafanız çok kalın değilse anlamış olmamız lazım. "Yurtta barış cihanda barış" sözünün neden söylendiğini anlamış olmamız lazım. "Bu ilke bizi pasif bırakıyor yahu" diyenlerin o kalın kafalarına son yaşananların bu ilkenin hayatın içinde gün gün, imbik imbik süzülerek oluşuğunu sokmuş olması lazım."

"Korkutmalara rağmen buradasınız"

Uysal, konuşmasının sonunda Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Antalyalılara teşekkür etti. Başkan Uysal, "Şartlar ne olursa olsun bütün korkutmalara, umacı senaryolarına rağmen bu meydanları on binlerle, yüzbinlerde dolduran sizler sağ olun var olun" dedi. Başkan Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasının Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmasına onay veren Antalya Valiliği ve alanda güvenliği alan Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne de teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber