Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2014 - 20:48 Yorum: 0

Zara Bal ve Kültür Festivali başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Bal ve Kültür Festivali, çeşitli etkinliklerle başladı.Zara Hükümet Meydanı'nda iki gün sürecek festivalin ilk gününde,...

Zara Bal ve Kültür Festivali başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Bal ve Kültür Festivali, çeşitli etkinliklerle başladı.

Zara Hükümet Meydanı'nda iki gün sürecek festivalin ilk gününde, buzağı yarışı, motosiklet gösterisi, sünnet töreni ve uçurtma şenliği yapıldı. 

Festivalde ilk olarak Zaralı besicilerin yetiştirdiği 35 buzağı jüri önüne çıktı. Alparslan Ekici’nin yetiştirdiği buzağının birinci olduğu yarışmada, Erdal Kalp'ın buzağısı ikinci, Cengiz Durgun’un buzağısı üçüncülük elde etti.

Yarışmada dereceye girenler, altın ve yemle ödüllendirildi.

Daha sonra 75 çocuk sünnet edildi. Sünnetin ardından yaklaşık 200 motosiklet tutkunu, Hükümet Meydanı'nda akrobasi gösterileri ve halat çekme yarışı yaptı.

Etkinliklerin ilk gününde son olarak Demirsırık Tepesi'nde 250 kişinin katılımıyla uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

Festival alanında kurulan 30 metrelik bal standında, katılımcılara bal ikramında bulunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber