Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2014 - 12:28 Yorum: 0

Zaralı kadınların futbol tutkusu

İlçede yaşayan bir grup kadın, her hafta eş ve çocuklarıyla halı sahada futbol oynuyor

Zaralı kadınların futbol tutkusu

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde, futbol tutkunu bir grup kadın, her hafta eş ve çocuklarıyla halı sahada maç yapıyor.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Başyurt Mahallesi'nde yaşayan bir grup kadın, kendi aralarında oluşturdukları takımlarla halı sanada futbol oynamaya başladı. 

Daha sonra takımlarına eş ve çocuklarını da alan kadınlar, karma takımlar oluşturdu.

Eşofmanlarıyla sahaya çıkan kadınlar, takımlarının kazanması için kıyasıya mücadele ediyor.

Ev hanımı Hünkar Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun sadece erkek oyunu olmadığını ve kadınların da gayet güzel futbol oynadığını göstermek için sahaya çıktıklarını söyledi.

Futbolu çok sevdiğini dile getiren Öztürk, "Çocukluğumdan beri futbola merakım vardı. Kadınlar olarak aramızda böyle bir sosyal etkinlik düzenlemeye başladık. Burada oynayan kadınların hepsi ev hanımı. Halı sahada futbol oynamayı önce biz bayanlar başlattık, daha sonra kardeşlerimiz de bize destek verdi, devam ediyoruz. Şimdi eşlerimizle, çocuklarımızla beraber oynuyoruz. Bir yıldır bayan erkek karışık futbol oynuyoruz. 18 hafta halı saha maçı yaptık. İki yenilgimiz, bir beraberliğimiz var" ifadelerini kullandı.

Annesi ve kız kardeşiyle sahada çıkan Cihan Öztürk ise "Annemle futbol oynamak çok gurur verici. Annemin 40 yaşında olmasına rağmen benim gibi top oynaması çok mükemmel bir şey" dedi.

Ercan Yıldız da futbolun ev hanımlarının dışarı çıkmasını sağladığını dile getirerek, "Futbol sadece bir erkek oyunu değil. Milli futbol takımı bile var. Niye Zara’da da futbol oynanmasın, bayanlar evlerinde kalsın? Hem kadınların olduğu bir maçta kötü tezahürat olmuyor, nazik ve centilmence bir oyun oluyor, bir saat beraber eğleniyoruz" diye konuştu.

Halı saha sorumlusu Murat Sarıkaya ise kadınların yaklaşık 6 aydır maç yapmaya geldiğini belirterek, onlara ellerinden geldiğince destek olamaya çalıştıklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber