Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 28 Kasım 2015 - 15:28 Yorum: 0

Zayıflarım diye aldığınız kaç elbise var

Gardıropta etiketi sökülmeyen elbiseler, hiç kullanılmayan araç gereç, sırf ucuz diye fazladan alınan ürünler...

Zayıflarım diye aldığınız kaç elbise var

Gardıropta etiketi sökülmeyen elbiseler, hiç kullanılmayan araç gereç, sırf ucuz diye fazladan alınan ürünler... Bunları en aza indirerek, daha gerekli bir ihtiyaca daha fazla bütçe ayırmak mümkün...

Ucuz mal alacak kadar zengin değilim...

Bu bir İngiliz atasözü...

Aslında iyi yaşamak, yerinde satın almakla ilgili bir tavsiye içeriyor.

Hepimiz yaşamak için kazanmak, kazandığımızla daha iyi yaşamak isteriz. Bunun için de her elimize geçeni harcamak yerine, tasarruf ederek bugün olduğundan daha fazla refah elde etmemiz mümkün. Yani, tasarruf, insanın ihtiyacı olan şeyi almaktan vazgeçmesi değil; aksine lüzumsuz alışveriş yapmak yerine, daha çok istediğimiz bir şeye daha fazla harcama yapmak için fırsat...

Hangimiz hiç olmazsa bir kere "Nasılsa zayıflarım" diye dar gelen bir elbiseyi almadık?

Hangimiz, "Çok ucuzmuş, birini ben kullanırım, diğeri anneme" diye fazladan atmadık sepete?

'İnsert'lerde gördüğümüz ve daha önce 'neden benim yok' diye aklımıza gelmeyen bir ürün için market önünde sıraya girenlerimiz yok mu peki?

"Amaan... Bir kere giyer atarım, ne olacak" cümlesini kaç kere kurmuşuzdur acaba?

Onun için gelin, tasarruf yöntemlerini birlikte belirleyelim.

AYLIK HARCAMA: Öncelikle ay boyunca neler aldığımızı ve kaç para ödediğimizi tek tek yazalım. Hangileri gerçekten ihtiyacımızdı, hangilerini almasak da olurdu, belirleyelim. Böylece o ay ne kadar tasarruf yapabilirdik de yapmadık, görelim...

UCUZ MU?: Ucuz bir ayakkabı aldınız. Markası da çok ünlü değil. Bir hafta sonra topuğu kırıldı ve götürdünüz mağazaya. "Tüketici hatası" derler büyük ihtimalle. Ancak markası belli, kurumsal markalar alır, tamirini yapar, gerekirse değiştirir. Onun için ucuz yerine kaliteliyi tercih edin.

ALMASAM NE OLUR?: 100 lira ve üzerinde bir şey alırken durun. Hatta üzerinden 1 gün geçsin, çok istiyorsanız yine gidip alırsınız.

PARA HESAPTA: Kazancınızı doğrudan hesaba yatırın. İhtiyacınız oldukça çekin. Mutlaka ay sonunda biraz olsun paranız kalacaktır.

OTOMATİK ÖDEME: Faturalarınız için kredi kartınıza ya da hesabınıza otomatik ödeme tanımlayın. Faturaların gecikme zammı ve açma kapama ücretlerinden kurtulun.

FAZLA KARTLAR: Birçok insan birden fazla kart kullanıyor. Tek karta inin ve bütün harcamanızı ödemeye çalışın.

KREDİ: Kredinizi ödemekte zorlanıyorsanız yeniden yapılandırın, gecikme zammı ödemeyin.

Mutfakta tasarruf için

SERVİS: Arabanız varsa dahi, markete servisiyle gidin, mümkünse yürüyerek.

DIŞARIDA YEMEK: "Evde yemek yok, dışarıda yeriz" demeyin. İzin gününüzde zeytinyağlı ve bakliyattan oluşan toplu yemek yapın, bütün hafta idare edin. Dışarıda yemek seçeneğini, keyifli bir gün geçirmek için değerlendirin.

MİSAFİR: "Misafir geldi, dışarıdan bir şey söyleyelim" yerine, önceden uygun zamanınızda börek hazırlayın, hemen pişirin.

MARKET: Gıda alışverişinizi daha ucuz olan market markalarından yapabilir, her ay aldıklarınızı toptan alıp ucuza getirebilirsiniz.

ÇÖPE ATMAYIN: Bir sebzeyi, meyveyi çöpe atarken çok aldığımız için pişman oluyorsak, gelin 3 kabak, 2 patlıcan,

5 domates şeklinde alışveriş yapalım.

http://www.turkiyegazetesi.com/

Haber Kaynağı: TÜRKİYE
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber