Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 30 Mayıs 2016 - 13:33 Yorum: 0

’Zeka Küpleri’ne İlk Adım

Türkiye'nin 7 bölgesinde özel yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak için teknoloji odaklı eğitim seferberliği başlatan Turkcell'in "Zeka Küpü" projesi...

’Zeka Küpleri’ne İlk Adım

Türkiye'nin 7 bölgesinde özel yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak için teknoloji odaklı eğitim seferberliği başlatan Turkcell'in "Zeka Küpü" projesi Ordu'da başladı.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler tarafından girişimleriyle alt yapısı oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayata geçirilen "Zeka Küpü" projesiyle dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencileri keşfederek, potansiyellerini gerçekleştirmesi ve geleceğe yön verecek teknolojilere erişmelerini sağlamayı hedefleyen Turkcell, önemli bir projeye imza atıyor. Ordu'da Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde bu çalışmaya start veren Turkcell, özel tasarlanan "kendin yap" kültürü ile teknolojik üretkenliği hedef alarak oluşturan laboratuvarda özel yetenekli öğrencilerin 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla tanışmasını sağladı. Nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitimler alacak olan öğrenciler, Turkcell Akademi eğitim altyapısı kullanılarak verilen online eğitimlerle desteklenecek.

GÜLER: "YENİ AZİZ SANCAR'LAR BU OKULLARDAN ÇIKACAK"

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, konuşmasına Nobel Kimya Ödüllü Aziz Sancar'ın BİLSEM öğrencileri için gönderdiği tebrik mektubunu okuyarak başladı. Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hilmi Güler, "İmkansızlıkların çocuklarımızın eğitiminin önüne engel olarak çıkmasını kabul edilemez buluyoruz ve Turkcell olarak bu engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar yaratmak için yola çıkıyoruz. Geleceğin ödüllü bilim adamları, Aziz Sancar'ları bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak. Onlar bizim yıldızlarımız. Gün gelecek tutulmaz olacaklar. Ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulmaz" diye konuştu.

YILMAZ: "4. SANAYİ DEVRİMİ'NE BU GENÇLERLE ORTAK OLACAĞIZ"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Hilmi Güler'e teşekkür ederek, "Sayın Bakanımız Hilmi Güler'in katkılarıyla BİLSEM merkezlerinden birinin ilimizde olması mutluluk vericidir. Herkesin bildiği gibi en büyük kazanım genç nüfustur. Bu genç nüfusu şekillendirmek ve potansiyellerini ortaya çıkarabilmek de bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Okulumuzu işte bu sebeple desteklemek ve gelişimine katkı sağlamak gerekiyor. Turkcell'in üstün teknoloji donanımıyla verdiği desteğe ve sayın Bakanımız Mehmet Hilmi Güler'e sunduğu destekten dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4.Sanayi Devriminin bilim ve teknoloji sayesinde olacağına dikkat çekerek, "Ülkemizde üstün yeteneklerle doğan çocukları keşfetmek ve bu çocuklarımızın önünü açmak ülke olarak 4. Sanayi Devrimi'ne bizi ortak edecektir. Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezimiz de çocuklarımızın yeteneklerine uygun eğitim veren ve onların gelişimlerini destekleyen en önemli kurumlardan bir tanesi. Merkezimize katkılarından dolayı Bakanımız Mehmet Hilmi Güler'e ve Turkcell'e teşekkür ederiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de özel yetenekli çocukların eğitimi için önemli adımlar attıklarını ve BİLSEM'leri geliştirmek ve daha iyi noktalara getirmenin öncelikli hedeflerinden olduğunu kaydederek, "Bu sebeple projenin bütün kamu, sivil ve ticari kuruluşlarca desteklenmesi çok önemli. Fikrimize ve heyecanımıza ortak olan Turkcell'e ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Bakanımız Mehmet Hilmi Güler'e teşekkür ediyorum" dedi.

NOBEL ÖDÜLLÜ AZİZ SANCAR'DAN ÖĞRENCİLERE DUYGULANDIRAN MEKTUP

Bu arada Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kendiside bir bilim insanı olan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Hilmi Güler'e açılışta okuması için bir mektup gönderdi. Nobel ödüllü Türk Bilim insanı Prof. Drr. Aziz Sancar, mektubunda BİLSEM öğrencilerine seslenerek şunları belirtti: "Sevgili çocuklar, bir Türk bilim adamı olarak, pozitif ilimlerde henüz ilk Nobel'i ben almış olabilirim. Ama inanın, insanların çoğu, hepimiz aşağı yukarı aynı zekaya sahibiz. Başarı zeka kadar, hatta daha da önemli olarak çalışmakla elde edilir. Sebat lazım, inat etmek lazım ve çalışmak lazım..Gözünüzü seveyim çocuklar, çok çalışın. Yoksa bilim yapamayız ve bilim olmadan hep geride kalırız. Sizlere inanıyor ve sizlerle gurur duyuyorum"

Zeka Küpü projesinin başlaması sebebiyle Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) bir açılış gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Hilmi Güler, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere eğitim camiası, özel yetenekli öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber