Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Aralık 2014 - 16:33 Yorum: 0

Zeynel Bey Türbesi'ni taşıma ihalesi Ocak'ta

Ilısu Barajı suları altında kalacak tarihi Hasankeyf’teki Zeynel Bey Türbesi'nin raylı sistemle taşınması için gelecek ay ihale yapılacak

Zeynel Bey Türbesi'ni taşıma ihalesi Ocak'ta

BATMAN (AA) - Ilısu Barajı suları altında kalacak tarihi Hasankeyf’teki Zeynel Bey Türbesi'nin raylı sistemle taşınması için gelecek ay ihale yapılacak.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın, Otlukbeli Savaşı'nda yaralanıp Hasankeyf'te ölen oğlu Zeynel Bey için yaptırdığı türbenin 2015 yılında taşınmasının planlandığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığının Zeynel Bey Türbesi'nin taşıma ve koruma işini 29 Ocak 2015'te yeniden ihaleye çıkaracağını dile getiren Ayca, Zeynel Bey Türbesi’nin Türkiye'de raylı sistemle taşınacak ilk yapı olacağını kaydetti.

Yapının su altında kalmayacak alana taşınacağını kaydeden Ayca, şöyle konuştu:

"Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf'te taşınacak ilk yapı olacak. Aylarca devam edecek bir taşınma işi söz konusu. Onun taşınma sürecini anlatan belgesel tarzında bir film çekilmesi de planlanıyor. DSİ'nin böyle bir çalışması var. Bu da turizm açısından önemli bir çalışma olacak. Ziyaretçiler, yeni yerde türbenin taşınmasını da izleyebilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber