Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 30 Mayıs 2016 - 11:58 Yorum: 0

Zeynep Sare Bebek İle İlgili Hastaneden Açıklama Geldi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Derya ve Ümit Seniz çifti, 6.5 aylık kızları Zeynep Sare'nin doktor hatası yüzünden sol kolunun anne karnında kangren olduğunu...

Zeynep Sare Bebek İle İlgili Hastaneden Açıklama Geldi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Derya ve Ümit Seniz çifti, 6.5 aylık kızları Zeynep Sare'nin doktor hatası yüzünden sol kolunun anne karnında kangren olduğunu ve doğumdan sonra kolunun kesildiğini iddia etmesi üzerine ilgili hastaneden konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Özel hastaneden yapılan açıklamada, "Hasta Derya Seniz'in gebelik takibi düzenli olarak hastanemizde yapılmıştır. 14.11.2015 günü hasta Derya Seniz bebek hareketlerinde azalma nedeni ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Dr. Lale Usta'ya muayeneye gelmiş olup yapılan NST de bebek hareketlerinin azalmış olduğu görülüp bu nedenle takip için hastaneye yatışı yapılmıştır. Fakat yapılan takipte NST reaktif olmayınca aynı gün saat 15.30 da sezaryen sectio ile doğum gerçekleştirilmiş olup bebekte sol kolda kızarıklık ve yüzeyel laserasyonlar gözlenmiş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Namiye Erbil'e bilgi verilmiştir. Bebeğin yapılan muayenesinde sol kolda tırnaklarda morarma ve nabız alınamaması üzerine Ordu Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi ile irtibat kurulmuştur. Ordu Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda uçak ambulans temin edilerek Kocaeli Üniversitesi'ne transport kuvöz ile nakli sağlanmıştır. Bebeğin nakli öncesinde ilgili hastanenin kalp damar cerrahi uzmanı ile de kontakt kurularak gerekli medikal tedaviler yapılmıştır. Bahse konu olan olay, bebeğin intrauterin yaşamında gerçekleşen, muhtemelen pıhtılaşma mekanizmasındaki patoloji sonucu sol kolu besleyen ana arterdeki tıkanmaya bağlı kangrendir. 200 bin ile 300 binde bir olarak görülen çok nadir rastlanan bulgudur. Bebeğin gönderildiği hastanede sol kolun ampute edildiğini üzülerek öğrendik. Olay adli mercilere intikal etmiş olup yargı sürecindedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber