Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 16 Ekim 2017 - 17:18 Yorum: 0

Zeytin ilaçlaması, kaliteyi arttırdı

Balıkesir'de zeytin sineğine karşı uçakla yapılan ilaçlı mücadele üreticileri sevindirdi.

Zeytin ilaçlaması, kaliteyi arttırdı

Balıkesir'de zeytin sineğine karşı uçakla yapılan ilaçlı mücadele üreticileri sevindirdi. Yörede sıkımı yapılan ilk zeytinlerden kaliteli zeytinyağı çıktığını anlatan Burhaniye Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban, zeytin üreticileri olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a teşekkür ettiklerini söyledi.

Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan Körfez Bölgesinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının başlattığı uçakla ilaçlama çalışmaları tamamlanırken, sezonun ilk zeytinyağlarının da kaliteli çıkması üreticileri sevindirdi. İlaçlama sayesinde, zeytinde kurt olmadığını anlatan üretici Necat Kaynak, yörede rekoltenin de yüksek olduğunu kaydetti. Sürekli zeytinlikleri gezdiğini anlatan Kaynak, "Şu günlerde sıkılan zeytinlerden çok kaliteli yağlar çıkmaktadır. Buda zamanında yapılan ilaçlamaya başlı. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a çok teşekkür ediyoruz"dedi. Yörede üründe kalite ve verim olduğunu anlatan Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban'da, "Son 5 yılın en iyi rekoltesini bekliyoruz. Hasat başladı. Fabrikalarda sıkılan ilk zeytinlerden dizyemlik zeytinyağı çıkıyor. Büyükşehir'e çok teşekkür ediyoruz" dedi. Mehmet Budak da, "Büyükşehirden Allah razı olsun. Mahsul bol ve kaliteli" dedi.

Zeytin ilaçlaması, kaliteyi arttırdı

Zeytin ilaçlaması, kaliteyi arttırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber