Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...13:42 GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı13:39 Beyaz eşya satışları Mart ayında yüzde 24 arttı13:37 Freni tutmayan kamyonet devrilip paramparça oldu, yaralı sürücü hastaneye k...13:36 CHP Lideri Özel, Çorlu Tren Kazası davasından sonra açıklamalarda bulundu13:35 Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı13:34 İspir’de iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga13:34 Aziziye Belediyesi; “Sevimli dostlarımızla dost bir kurumuz”13:33 Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti13:33 GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlili...13:31 ERÜ’de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’nda...
23 Nisan
Ekonomi 26 Mart 2019 - 19:03 Yorum: 0

Zeytin üreticisini sevindiren haber

Ülke genelindeki sofralık zeytinin yüzde 70'ini üreten Akhisar'da çiftçiyi sevindiren haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Zeytin üreticisini sevindiren haber

Ülke genelindeki sofralık zeytinin yüzde 70'ini üreten Akhisar'da çiftçiyi sevindiren haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Bakan Pakdemirli, zeytinyağının ardından tane zeytine de prim verileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Akhisar ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaretlerde bulunmuş, bu ziyaretler sırasında sık sık tane zeytine prim desteği talepleriyle karşılaşmıştı. Akhisarlı zeytin üreticilerinin isteğine kayıtsız kalmayan Bakan Pakdemirli, ziyaretinin üzerinden 1 hafta bile geçmeden müjdeli haberi açıkladı. 4 gün sonra tekrar Manisa'ya gelen Bakan Pakdemirli, zeytin üreticilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Salihli ilçesinde konuşan Bakan Pakdemirli, Manisa'nın zeytin varlığı açısından önemli bir bölge olduğunu ifade ederek, zeytin yağında uyguladıkları 80 kuruşluk prim desteğinin ardından tane zeytine de prim vermeye başlayacaklarını açıkladı. Bakan Pakdemirli, zeytin üreticisine verilecek desteğe ilişkin bakanlıktaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Rakamlar 15-25 kuruş arasında olabilir. Bundan sonra zeytin üreticimiz de tane zeytine prim almış olacak" dedi.

Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı üretiminde en önemli merkezlerden birinin Akhisar olduğuna dikkat çeken AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur da Akhisarlı üreticilerin taleplerine Bakan Pakdemirli'nin kısa sürede müjdeli bir haberle yanıt vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akhisar'ın sofralık zeytinde 14 milyon ağacıyla sektörün amiral gemisi konumunda olduğunu ifade eden Baybatur, kalitesi, rahiyası ve nefasetiyle zeytin ve zeytinyağı üretiminde bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Akhisarlı üreticilere verilen prim desteğinin önemli olduğunu söyledi. Her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurgulayan Baybatur, "Zeytinciliğin gelişimi açısından atılan bu adım çok önemli. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, sayın Bakanımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber