Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Haziran 2016 - 09:33 Yorum: 0

Zeytin Ve Zeytinyağı Amerika’da Çok Sevildi

Türkiye'nin üretiminde dünya liderliğini hedeflediği sofralık zeytin ve dünya ikinciliğini amaçladığı zeytinyağında tanıtım çalışmalarını sürdüren...

Zeytin Ve Zeytinyağı Amerika’da Çok Sevildi

Türkiye'nin üretiminde dünya liderliğini hedeflediği sofralık zeytin ve dünya ikinciliğini amaçladığı zeytinyağında tanıtım çalışmalarını sürdüren Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi standı Amerika'de büyük beğeni topladı.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türk zeytin ve zeytinyağının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pazar payını arttırmak için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan bu sene 62.'si düzenlenen New York Fancy Food Fuarı'na katıldı ve Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

26-28 Haziran 2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri New York'ta düzenlenen ve ABD'nin en önemli gıda fuarı olan Summer Fancy Food Show'a ZZTK olarak da katıldıklarını belirten katıldıklarını belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, fuar boyunca ZZTK standına ilginin yoğun olduğunu, Amerikalıların Türk zeytin ve zeytinyağını beğendiğini ve özellikle bazı Amerikan firmalarının Türk zeytin ve zeytinyağını bu pazarda görmek istediklerini fiyat sorunu çözülürse bu pazardaki yüksek talebi karşılayabileceklerini söyledi. Başkan Er; "Dünyanın en büyük zeytinyağı ithalatçısı olan ABD gelecek için de çok önemli bir pazar. ABD bizim ana hedef pazarlarımızdan ve en önemlilerindendir. Amacımız ABD'ye olan Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmak ve bu pazarda yerimizi sağlamlaştırmaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk zeytinyağları uzun süredir tanındığını biliyoruz, bunu bir fırsat olarak görerek Türk zeytin ve zeytinyağındaki fiyatları dünyaya göre eşit bir hale getirebilirsek bu pazarda önemli bir yere sahip olabileceğimize inanıyorum. Ayrıca süreklilik de Amerika pazarı için oldukça önemli. Bu sürekliği sağlayabilirsek alıcıların güvenini kazanmanın mümkün olacağını ve bu durumun ihracatımızı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.

Amerikalıların spesifik ürünlere de ilgi duyduğunu belirten Davut Er: "Özellikle dolgulu yeşil ve marin yapılmış zeytinlere, ayrıca naturel sızma zeytinyağına büyük ilgi var. Bunun yanı sıra prina yağının ABD'de kullanımı fast-food tüketimi yoğun olduğundan yüksek oranda. İlgi duyulan bu ürünlerin pazar potansiyelinin ülkemiz açısından değerlendirilebilmesi için, yeni bir strateji üzerine çalışılması büyük önem arz etmektedir. Bu strateji kapsamında, sektörün geçtiği bu zor dönemde Ekonomi Bakanlığı'nın sektöre yönelik aktif bir destek mekanizması geliştirmesi durumunda ABD pazarına daha fazla ihracat imkanı doğacaktır" şeklinde konuştu.

Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirten Davut Er, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ihracatın fuara tüm dünyadan büyük firmaların katıldığını ve ZZTK olarak tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

ZZTK standını, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve Ticaret Ataşesi Özgür Çelikel ziyaret ederek Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er'den sektöre yönelik bilgi aldı.

Zeytin Ve Zeytinyağı Amerika’da Çok Sevildi

Zeytin Ve Zeytinyağı Amerika’da Çok Sevildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber