Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Zeytin ve zeytinyağını tanıtma çalışmaları

Zeytindostu Derneği, zeytin ve zeytinyağına dikkati çekmek amacıyla 3 ayrı yarışma düzenleyecek

Zeytin ve zeytinyağını tanıtma çalışmaları

İZMİR (AA) - Zeytindostu Derneği, zeytin ve zeytinyağına dikkati çekmek amacıyla 3 ayrı yarışma düzenliyor.

Zeytindostu Derneği'nden yapılan açıklamada, zeytin ve zeytinyağına olan ilgiyi artırabilmek için düzenlenen 2. Fotoğraf Yarışması, 2. Slogan Yarışması ve 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması'na başvurular sürüyor.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, zeytinyağında tanıtım eksikliğinin olduğunu, bu alandaki boşluğa dikkati çekmek adına 3 ayrı yarışma düzenlediklerini belirtti.

-"Zeytinyağının oskarları" sahiplerini bekliyor

Yarışmalara son başvuru tarihinin 30 Mart olduğuna işaret eden Tatlı, açıklamada şunları kaydetti:

"Zeytinyağının en büyük talihsizliği tanıtım ve de kullanım eksikliğidir. Bu yarışma ile nihai tüketiciye çabuk ve etkili ulaşacağımız inancındayız. Slogan yarışması ile Türk kamuoyuna zeytinyağı tanıtımı için akılda kalıcı mesajlar iletmiş olacağız.

Her fotoğraf sanatçısının katılımına açık olan fotoğraf yarışmasıyla zeytin, zeytinyağı ve zeytin ürünleri konusunun ele alınarak zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip ülkemizin bu anlamda ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz.

Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda ise kusursuz ve kaliteli zeytinyağı üreten firmaları desteklemeyi amaçlıyoruz. Yarışma sonunda şartname uyarınca yöre ve zeytin çeşidi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler altın, gümüş, bronz şeklinde ödüllendirilecek."

Yarışmaya katılım için broşür, şartname ve katılım formuna www.zeytindostu.org adresinden ulaşılabileceği, ödüllerin 22 Nisan'da Manisa'nın Akhisar ilçesinde gerçekleştirilecek törenle verileceği belirtildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber