Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 08:38 Yorum: 0

Zeytinburnu’nda “15 Temmuz’a Saygı” sergisi açıldı

Zeytinburnu Belediyesi yeni kültür sanat sezonunu "15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisiyle açtı.

Zeytinburnu’nda “15 Temmuz’a Saygı” sergisi açıldı

Zeytinburnu Belediyesi yeni kültür sanat sezonunu "15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisiyle açtı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, yeni kültür ve sanat sezonun M. Lütfi Şen'in küratörlüğünde, Haluk Perk koleksiyonundan hazırlanan "15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" sergisi ile açtı. Serginin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Koleksiyoner Haluk Perk, eşi Özlem Perk ve serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen yaptı. Açılışın ardından Haluk Perk koleksiyona ait parçalar hakkında Başkan Murat Aydın'a bilgiler verdi.

"Anlamlı bir sergi"

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen sezon ve sergi açılışı hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 2016-2017 kültür sanat sezonunun açılışını anlamlı bir sergiyle yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ay yıldızlı bayrağın Osmanlıdan bugüne her yerde kullanıldığını ifade eden Başkan Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Anlamlı bir sergi onu ifade edeyim. Osmanlı döneminden bugüne bayrağımızın serüvenini, halkımızın bayrağı hangi nerelerde hangi objelerde kullandığını da görmüş olduk. Biz arzu ettik ki 2017-2017 kültür sanat sezonunun açılışını "15 Temmuz'a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak" konusuyla açalım istedik. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

"15 Temmuz ruhu bayrak sevgisinin dışa vurumu"

Koleksiyoner Haluk Perk de ay yıldızın kullanımının yaygın olmasından bahsetti. 15 Temmuz ruhunu bayrak sevgisiyle bağdaştıran Perk, "Halkımızın ay yıldıza karşı müthiş bir sempatisi var. Ay yıldız heryerde kullanılmış. 15 Temmuz ruhu da esasen halkımızın içindeki ay yıldız sevgisinin dışa vurumu. Biz burada Osmanlıda da ay yıldızın kullanıldığını, halkında her şeyde kullandığını gördük. Biz bunu öyle vurgulamak istedik" dedi.

Açılışın ardından Yansımalar isimli müzik grubu konser verdi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinin ev sahipliğini yaptığı "15 Temmuz'a Saygı Hakimiyet-i Milliye Bayrak" sergisi, 15 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber