Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Ekim 2016 - 11:58 Yorum: 0

Zeytinburnu’nda Yerel Yönetişim ve Kent Konseyi Çalıştayı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kent konseyleri, Zeytinburnu'nda düzenlenen "Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı"nda bir araya geldi.

Zeytinburnu’nda Yerel Yönetişim ve Kent Konseyi Çalıştayı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kent konseyleri, Zeytinburnu'nda düzenlenen "Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı"nda bir araya geldi. Çalıştay'da konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Yerel yönetimler demokrasinin ilk egzersiz alanları olmuşlardır. Yerel yönetimlerde denenip somutlaşan her yeni anlayış, görünür veya görünmez yollarla doğal olarak ülke yönetimine de modellik yapmaktadır" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Zeytinburnu Kent Konseyi işbirliği ile "Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı"düzenlendi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya Zeytinburnu Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Yerel Yönetişim Komitesi Başkanı Murat Aydın, Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen, UCLG-MEWA Genel sekreteri Mehmet Duman ve çok sayıda belediye temsilcisi ile STK temsilcileri katıldı. Türkiye'nin her bölgesinden kent konseylerinin davet edildiği çalıştayda Kent konseyleri ile yerel yönetimlerin ilişkileri ele alındı.

"Yerel yönetimler, toplumların ilk temas ettiği kamu kurumu olma özelliğine sahiptirler"

Çalıştay'da "Yerel yönetimlerde şeffaflık" konulu bir sunum gerçekleştiren Başkan Murat Aydın, "Yaklaşık çeyrek asırdır yönetim süreçleri ile ilgili yeni bir algı, yeni bir perspektif oluşmaya başladı. Özellikle 1980'lerden itibaren dünyada 90'lı yılların başlarından itibaren de ülkemizde iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle beraber yönetim anlayışlarında çok köklü değişiklikler olmaya başladı. Bunlardan en önemlisi benim kanaatimce şeffaflık, erişebilirlik, denetlenebilirlik ve verimli faaliyet üretimleri olmuştur. Tabii ki bu perspektifin ilk etkisi yerel yönetimlerde görülmeye başlandı. Çünkü yerel yönetimler, toplumların ilk temas ettiği kamu kurumu olma özelliğine sahiptirler" dedi.

"Yerel yönetimler demokrasinin ilk egzersiz alanları olmuşlardır"

Yerel yönetimlerin demokrasinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyleyen Başkan Murat Aydın, "Yıllardır başka vesilelerle de söylediğimiz gibi yerel yönetimler her yeni gelişmelerin insanlara değen, onların gözleri önünde hemen somutlaşan faaliyetler üretmektedirler. Bu bakımdan yerel yönetimler demokrasinin ilk egzersiz alanları olmuşlardır. Yerel yönetimlerde denenip somutlaşan her yeni anlayış , görünür ve ya görünmez yollarla doğal olarak ülke yönetimine de modellik yapmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü başarılı devlet adamlığı vizyonunun hiç değilse önemli bir kısmının yerel yöneticilik yıllarındaki birikimi ve perspektifi ile ilgili olduğu kanaatindeyim.Kent Konseylerini biz bu bakımdan son derece önemli görüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber