Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Kültür 16 Eylül 2019 - 16:23 Yorum: 0

Zeytinde halkalı leke ile mücadele meyvesini veriyor

Hastalıkla mücadele çalışmalarının ilk yılı olmasına rağmen uygulama yapılan 60 dekarlık alanda zeytinde halkalı leke hastalığının kontrol altına...

Zeytinde halkalı leke ile mücadele meyvesini veriyor

Hastalıkla mücadele çalışmalarının ilk yılı olmasına rağmen uygulama yapılan 60 dekarlık alanda zeytinde halkalı leke hastalığının kontrol altına alındığı görüldü ve uygulama yapılan sahaların meyve tutumunun geçmiş yıllara göre fazlasıyla artış olduğu tespit edildi.

Muğla genelinde kurulduğu 2014 yılından beri tarıma büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, zeytinde verimin arttırılmasını sağlayarak üreticinin daha fazla ürün ve para kazanmasını sağlıyor. Hayata geçirdiği projeler ile üreticinin yüzünü güldüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, zeytinde halkalı leke ve diğer hastalıklarla mücadele konusunda Seydikemer ilçesinde 60 dekarlık alanda zeytinde verimlilik çalışması gerçekleştirdi.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığı'nın zeytinde istenilen verim ve kalitenin yakalanması noktasında sıkıntılar olduğunu belirtmesi üzerine harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan arazilerde saha çalışmalarına başladı. Seydikemer Ziraat Odasına bağlı teknik personeller ile ortak saha çalışmaları gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zeytinde sorun teşkil eden unsurları belirleyerek yol haritası çıkardı. Daha sonra Seydikemer Kayadibi Muhtarlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte bölgedeki çiftçilere eğitim toplantıları düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorun ve çözüm önerilerini paylaştı.

Meyve tutumu geçmiş yıllara göre fazlasıyla arttı

Zeytinde halkalı leke ve diğer hastalıklar için saha çalışmalarına başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydikemer ilçesinde pilot olarak 60 dekarlık alan seçildi. 1 yıl boyunca pilot olarak seçilen 60 dekarlık zeytinlik alanında düzenli olarak ilaçlama çalışmaları yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, bu alanlarda halkalı leke hastalığının kontrol altına alındığı görüldü ve uygulama yapılan sahaların meyve tutumunun geçmiş yıllara göre fazlasıyla artış olduğu tespit edildi.

Özbek, "Bu yıl arazimde 7 ton civarında meyve verimi bekliyorum"

Kayadibi çiftçilerinden zeytin üreticisi olan Yusuf Özbek, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin zeytinde halkalı leke ve diğer hastalıklarla ilgili çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özbek, "Benim arazim zeytinde halkalı leke hastalığı ve diğer hastalıklarla mücadele çalışmaları için pilot arazilerden birisi olarak seçildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bu sene ağaçlarımızda güzel verimler olduğunu gördük. Geçen yıl 3 buçuk dönümlük tarlamdan yaklaşık 2 buçuk ton civarında bir meyve verimi aldım. Yapılan çalışmalar ile bu yılki meyve verimimin 3 buçuk dönümlük arazimde 7 ton civarında olmasını bekliyorum. Muğla Büyükşehir Belediyemizin ve Seydikemer Ziraat Odamızın zeytinde verimlilik çalışmalarından çok memnunuz ve kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Muhtar Özbek, "Geçen yıla oranla ürünlerimiz daha güzel ve daha sağlıklı"

Kayadibi Mahallesi'nde zeytinciliği ön plana çıkartabilmek birtakım çalışmalarının olduğunu ifade eden Kayadibi Mahallesi Muhtarı Yusuf Özbek şunları söyledi: "Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Seydikemer Ziraat Odası ile birlikte yaptığımız toplantılarda mahallemizde zeytin üretiminin verimli, kaliteli ve daha sağlıklı yapılabilmesi için taleplerimiz oldu. Toplantı esnasında hangi arazilerde halkalı leke ve diğer hastalıkların daha çok olduğunun tespitinin yapılması ve o bölgelerde uygulama yapılması öngörülerek araziler belirlendi. İlk önce hangi hastalıklar için ne zaman ilaçlama yapılacağı tespit edildi. Çalışmalar sonucunda ürünlerde ve ağaçlarda her geçen gün daha iyiye doğru gidildiği gözlemlendi. Gerçekten geçen yıla oranla bu yıl ürünlerimiz daha güzel, daha sağlıklı. Bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda zeytincilik yapan diğer mahalle sakinlerimize de örnek olacağına inanıyoruz. Yapılan çalışmalar için mahallem adına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün'e çok teşekkür ederim"

Zeytinde halkalı leke ile mücadele meyvesini veriyor

Zeytinde halkalı leke ile mücadele meyvesini veriyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber