Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ekim 2014 - 13:38 Yorum: 0

Zeytinyağ üreticileri ihracat kotasının artırılmasını istiyor

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Üyesi Eker: "Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne zeytinyağı ihracatındaki kotanın arttırılmasını isteğimizi ticaret müşavirimize ilettik"

Zeytinyağ üreticileri ihracat kotasının artırılmasını istiyor

İZMİR (AA) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Üyesi Aykut Eker, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne üye ülkelerine zeytinyağı ihracatındaki kotanın artırılması gerektiğini bildirdi.

Eker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’den Avrupa Birliği’ne zeytinyağı ihracatında gümrük vergisiz 100 tonluk bir kota olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne zeytinyağı ihracatındaki kotanın arttırılmasıyla ilgili AB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğini ticaret müşavirimize ilettik" dedi.

Komite Başkan Vekili Ahmet Topçu ise dünyanın en büyük gıda fuarlarından olan Fransa'daki SIAL Gıda Fuarı’nda komite standına yoğun bir ilgi olduğunu, Irak, Senegal, Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya,  Avustralya, Benin, Venezuela, Mozambik gibi pek çok farklı ülkeden ziyaretçilerin standı ziyaret ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin 2013-2014 sezonunda zeytinyağı rekoltesinin azlığı nedeniyle ihracatının yüzde 65 seviyesinde gerilediğini belirten Toçu, bu sezon 190 bin tonluk rekolte sayesinde ihracatta ciddi bir büyüme beklediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber