Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Mart 2015 - 20:23 Yorum: 0

Zeytinyağı için kamu spotu hazırlandı

Zeytin ve zeytinyağı sektörü, iç tüketimi teşvik etmek için kamu sportu hazırladı. Spot, 230 televizyon kanalında yayımlanacak

Zeytinyağı için kamu spotu hazırlandı

İZMİR (AA) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'de zeytinyağı tüketimini arttırmak ve teşvik için sektör temsilcileriyle kamu spotu hazırladı. 

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, hazırlanan kamu spotu, RTÜK'ün onay vermesiyle 230 televizyon kanalında yayınlanacak.

Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretimine ulaşmak için sektör temsilcileri, hazırladığı kamu spotuyla zeytinyağı tüketimini arttırmak istiyor. 

Kamu spotu ile Türkiye'de zeytinyağı tüketimini arttırmayı amaçladıklarını belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, "2023 yılında 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretimine ulaşacağız. Bu üretimin katma değere dönüşmesi için güçlü ihracat kadar, güçlü bir iç piyasaya ihtiyaç var. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin koordinasyonuyla hazırlatılan kamu spotu ile ülke içi tüketimi arttırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı. 

Kamu spotunun 230 televizyon, 93 radyo kanalında yayınlanması için RTÜK'ten gerekli onayın alındığını dile getiren ZZTK Başkanı Kadri Gündeş, kamu spotunun Türk televizyon kanalları aracılığı ile Avrupa, Kuzey Afrika, Arap Yarımadası, Ortadoğu ve Çin'in batısında yer alan ülkelerde de gösterileceğini, bu sayede, Türk zeytin ve zeytinyağının dış tanıtımına da önemli katkılar sağlanacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber