Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Haziran 2016 - 11:18 Yorum: 0

Zihinsel Engelli Çocuğun Hapsedildiği Kafesin Yerine Çocuk Odası Yapıldı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle kafese kapatılan ve Eyyübiye Belediyesi tarafından fark edilip kurtarılan 12 yaşındaki...

Zihinsel Engelli Çocuğun Hapsedildiği Kafesin Yerine Çocuk Odası Yapıldı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle kafese kapatılan ve Eyyübiye Belediyesi tarafından fark edilip kurtarılan 12 yaşındaki İbrahim Güneş'in yaşadığı ev baştan sona değiştirilirken, kafes yerine ise çocuk odası yapıldı.

Belediye yetkilileri tarafından fark edildikten sonra kafesten kurtarılmaya çalışılan İbrahim'in hayatı, herkesi derinden sarsmıştı. Belediye yetkilileri, evin tadilatını yaparak baştan sona yenilerken aileye oturma grupları, beyaz eşya ve halı gibi bir çok malzeme verdi. İbrahim'in özgürlüğünü elinden alan kafesin yerine ise içinde her çocuğun istediği eşyalar ve oyuncakların olduğu bir çocuk odası yapıldı.

KAFES YERİNE ÇOCUK ODASI

Hayati Harrani Mahallesi'nde yaşayan 7 kişilik ailenin çocuğu olan ve çevreye zarar verdiği için evdeki demir kafeste tutulan İbrahim Güneş'in artık yeni bir hayatı var. Eyyübiye Belediyesi'nin mahalle çalışmalarında fark ettiği çocuk, Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci tarafından kafesten kurtarılmıştı. Aileye daha iyi şartlarda yaşama sözü veren yetkililer, evin tadilatını yaparak tamamen yeniledi. Yetkililer İbrahim için de bir çocuk odası yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kafesten kurtarılarak özgürlüğüne kavuşan İbrahim'in yaşadığı evi ziyaret etti. İşitme engelli olan baba Haşim ve anne Zeliha ile görüşen Başkan Ekinci, kendisini sokakta karşılayan İbrahim'i kucağına alarak eve girdi. Eşi Ayşe Ekinci ile birlikte evi gezen Başkan Mehmet Ekinci, yapılan düzenlemeler hakkında bilgi aldı. İbrahim'e oyuncak veren Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, bir süre anne ile sohbet ettikten sonra yapılan çalışmalardan memnun olup olmadığını sordu.

İBRAHİM ŞİMDİ ÇOK MUTLU

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci'ye teşekkür eden anne Zeliha Güneş, İbrahim'in şimdi çok mutlu olduğunu belirterek, "Başkanımıza, eşine ve ekibine çok teşekkür ederim. Bizim evimizi düzelttiler, hayatımızı değiştirdiler. İbrahim şu anda çok mutlu, ben de çok mutluyum" dedi.

DEMİR KAFESTEN GÖNÜL KAFESİNE

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise "İbrahim bir dramla karşı karşıyaydı. Ailesi de aynı şekilde dram yaşıyordu. Bu köhnemiş ve tamamen kırık dökük evde, insanların yaşamına pek uygun olmayan bir fiziki mekanda maalesef İbrahim bir kafes içinde bulunduruluyordu. Tabi ki Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir olaya duyarsız kalamazdık. Bununla ilgili ekipteki arkadaşlarımızı görevlendirmek kaydıyla, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün vasıtasıyla bu olaya müdahale ettik ve en başta tabi İbrahim'i kafesten kurtardık. Demir kafeste yaşıyordu ama biz onu gönül kafesimize aldık. Fiziki mekanları da baştan aşağı yeniledik. Gerek mutfağı, diğer odaları, ev içindeki eşyaları, buzdolabını, beyaz eşyalarından tutun oturma gruplarına kadar baştan aşağı yeniledik. Şu anda bu evde İbrahim ve ailesi yaşanabilir bir mekana sahip oldu. Böylelikle bu dram da yapabileceklerimiz boyutuyla sonlandırılmış oldu. İbrahim de şimdi gördüğünüz gibi oyuncaklarıyla baş başa, mutlu bir şekilde oynuyor ve etrafa gülücükler saçıyor. Umarım bundan sonraki süreçte de tabi ki bu tür olaylara duyarsız kalmayacağız ama en önemlisi bunu yaparak hayatla baş başa bırakmayacağız. Biz sürekli görevlendirdiğimiz arkadaşlar vasıtasıyla İbrahim ve ailesiyle ilgilenmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İbrahim'in dedesi Ahmet Şeffaf ise Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye yaptığı hizmetler ve duyarlılığından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün belli aralıklarla aileyi ziyaret ederek İbrahim'in durumunu izlediği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber