Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Eylül 2014 - 12:18 Yorum: 0

Zihinsel engelliler, kurslarla hayata bağlanacak

Tekirdağ'da, Trakya Kalkınma Ajansınca desteklenen "Engelsiz Yaşam" projesi çerçevesinde, zihinsel engellilere yüzme, at biniciliği, ritm ve ebru kursu verilecek

Zihinsel engelliler, kurslarla hayata bağlanacak

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Değirmenaltı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "Engelsiz Yaşam" projesiyle, zihinsel engellilerin çeşitli kurslarla sosyalleşmesi hedefleniyor.

Proje Koordinatörü Arzu Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde engelli bireylerin sosyal hayat kazandırılması amacıyla projeler hazırlandığını söyledi. 

​Değirmenaltı Gençlik Merkezinin de bu kapsamda "Engelsiz Yaşam" projesi hazırladığını ve projenin Trakya Kalkınma Ajansınca kabul edildiğini belirten Yiğit, şöyle konuştu:

"Engelli bir kardeşim olduğu için yaşanan sıkıntıları biliyorum. Proje sayesinde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) ilgilendiği 14-33 yaş aralığındaki 20 zihinsel engelliyi hayata bağlamaya çalışacağız. Amacımız zihinsel engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak. Bunu sosyal ve kültürel etkinliklerle yapmaya çalışacağız. Engelli gençlere uzman antrenör ve eğitimler eşliğinde yüzme, at biniciliği, ritm ve ebru eğitimleri verilecek."

 

- Eğitimlerin etkisi

 

Yiğit, yüzme eğitimiyle engelli bireylerin fiziksel görünümlerinde iyileşme sağlamayı, kontrol ve kondisyon becerilerini geliştirmeyi, ritm ve ebru eğitimleriyle sosyalleşmelerini sağlamayı, el kol ve göz koordinasyonlarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

At binme eğitimleriyle de bireylerin öz güvenini arttırmak istediklerini vurgulayan Yiğit, kursların engelliler için faydalı olacağına inandığını kaydetti.

ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş de kursların engellileri mutlu edeceğini söyledi.

Projeyi hazırlayan gençlere teşekkür eden Güneş, "Projeyi duyduğum zaman mutlu oldum ve çocuklarımızın dahil olmasına onay verdim. Bu şekilde projeye ortak olmuş olduk" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber