Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Zihinsel engellilere bilimsel eğitim

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde zihinsel engelli çocuklara bilimsel eğitim veriliyor.Altınkum Gelişimsel Eğitim...

Zihinsel engellilere bilimsel eğitim

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde zihinsel engelli çocuklara bilimsel eğitim veriliyor.

Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Serpil Alptekin, AA muhabirine, gelişimsel yetersizliği olan çocuklara merkezde hizmet verdiklerini söyledi.

Alptekin, "Zihinsel ve otizm tanısı olan sıfır ile 12 yaş arasındaki çocukları eğitiyoruz. Çocuklara grup halinde değil tek tek eğitim veriliyor. Alanında uzman kişiler rehberliğinde çocukların gelişimleri izleniyor. Sadece merkezde değil, aileye de eğitim veriliyor ve aile çocuğunu evde çalıştırıp merkeze getiriyor. Yani bir bütün içinde çalışılıyor ve çocukların daha iyi seviyelere gelmesi sağlanıyor. Tamamen kanıta dayalı, delile dayalı yöntemlerin uygulandığı ve bilimsel araştırmalar sonucunda etkinliği kanıtlanmış araştırmalardan elde edilmiş bilgiler ışığında çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz" dedi. 

Çocukların merkeze geldiğinde çok basit etkinlikleri dahi yapamadığına işaret eden Yrd. Doç. Alptekin, "Etkin bir eğitim sayesinde çocuklar, gelecek yaşamlarında sosyal hayatla uyum içinde yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Bir çok etkinliklerini de kendi başlarına yapabiliyorlar" şeklinde konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber