Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Temmuz 2014 - 17:11 Yorum: 0

Zihnimiz ve gönlümüz Gazze ile meşgul

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Gazze ile zihnimiz ve gönlümüz meşgul. Onlar bu huzura kavuşana kadar da gece gündüz çalışmaya kararlıyız" dedi.

Zihnimiz ve gönlümüz Gazze ile meşgul

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayramlaşma programları kapsamında Konya'nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlarla bir araya geldi. Bir düğün salonunda gerçekleşen programda konuşan Davutoğlu, 'Bir taraftan Türkiye’de bayramı idrak ediyoruz, bir taraftan da bayramı idrak edemeyen Gazzeli kardeşlerimizle dertleşiyoruz. Onların derdini yüreğimizde taşıyoruz' diye konuştu.

Davutoğlu, son günlerde yürüttükleri diplomatik temasla Gazze'de ateşkesi temin etmek ve sürdürebilmek için yoğun bir çaba arasında olduklarını anlatım ederek, Türkiye'de son senelerde hiç bir seçimin gerçekte yalnızca 77 milyon vatandaşı ilgilendirmediğini belirtti.

Çevre alanlarda gönlünü, gözünü, yüreğini ve zihnini Türkiye'ye döndürmüş olan tüm halkların, 'acaba Türkiye'de bu seçimde ne olacak' diye baktığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Emin olun 10 Ağustos seçimini sizler ne kadar yakından takip edecekseniz, tıpkı biçimde Gazze'deki her bir ev, her bir aile, her bir birey sizler kadar yakından takip edecek. Çünkü Gazze'dekiler biliyorlar ki; Türkiye'de onlara sahip çıkan bir önder cumhurbaşkanıysa, onlar da kendi evlerinde daha mutluluk arasında olacaklar. Başlarına bir bomba değil,  bir küçük çakıl düşse Ankara'da oturan liderler, onlarla beraber ağlayacaklar, bunu biliyorlar, bundan eminler. Onun için günlerdir Gazze ile zihnimiz ve gönlümüz meşgul. Onlar bu huzura kavuşana kadar da gece gündüz çalışmaya, rüyalarımız da dahil Gazze'yi görmeye kararlıyız.'

Davutoğlu, Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonlarında Türkiye'nin 12 sene bünyesinde biriktirdiği gücün kırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Daha 12-13 sene öncelikle birkaç sima milyon dolar için yardım ilgi etmekte olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 12 yılda bu milletin içinden çıkmış bir liderin öncülüğünde bu defa dünyadaki her mazluma eliyle yetişecek, gönlüyle yetişecek, yardımı ile yetişebilecek bir duruma geldi. İşte korktukları Türkiye bu. Dışarıdan Osmanlı çınarını nasıl budamaya çalışmışlarsa, şimdi 12 sene arasında yine gümrahlaşan ve gölgesi altına tüm mazlumlarını almaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu iradesini kırmaya çalıştılar. Meseleleri sadece Başbakanımız değildi. Meseleleri Başbakanımız'ın temsil ettiği idealdi, değerdi, meseleleri aziz milletimizdi. Başbakanımızla olan kavgalarının sebebi kişisel bir kavga değil. Bu milletin idealleriyle kavga edenler Başbakanımızı hedef aldılar.'

'Çatı aday, milletin temelinde karşılığı olmayan namzet demek'

Çatı adayı demenin, 'milletin temelinde karşılığı olmayan aday' demek olduğunu ifade eden Davutoğlu, 'Temelsiz çatı olur mu? Olmaz. Hemen 'Türkmenlere niye sahip çıkmıyorsunuz' benzeri bir ifadede bulundular. Son 12 sene arasında Türkmenlerin her bir meselesine sahip çıktık. İhsanoğlu, Türkmeneli bölgesinin adlarını dahi bilmez. Tazehurmatı, Telafer, Yenice, Beşirköyü nerdedir bilmez, Kerkük'ün mahallelerini bilmez, Kerkük'ün kahramanı rahmetli Necdet beyin geçmişini bilmez ama konuşurlar Türkmenler hakkında. Alana inemeden konuşurlar. Kerkük'e gitme cesarati gösteremeden konuşurlar. Bilsinler ki; biz Gazzeyi savunduğumuz benzeri Kerkük'ü, Halep'i savunduğumuz benzeri Bingazi'yi, bizim kardeşlerimizin diyarı olan tüm diyarları savunur, onların hakkını korumaya kararlı bir biçimde irade gösteriririz' dedi.

Davutoğlu, konuşması esnasında partililerin; 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' sloganları atması üzerine; 'Zaten problem bu, problem bu ülkede bundan sonra kararların, iradenin Ankara'da olması, ne Pensilvanya'da ne de herhangi bir memleket dışı mihrakta değil' ifadelerini kullandı.

AK Parti kadrolarının 10 Ağustos seçimlerinde fire vermesini istemediklerini vurgulayan Davutoğlu, Beyşehirlilerden, Konyalıardan seçimlerde büyük destek beklediklerini bildirdi.

Saadet Partili seçmenlere seslenen Davutoğlu, şöyle konuştu:

'10 Ağustos'ta oy vermek için yalnız kaldığınızda zihninizden Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da diğer adayları da geçirin. Kimseye sormayın, kimseden talimat da almayın, yönlendirme de almayın ama kalbinize, aklınıza, fikrinize, gönlünüze, imanınıza problem ve karşılaştırın. İslam dünyasının davasına 12 yıldır sahip çıkan kim? Sayın Başbakanımız. Filistin'in en yalnız bulunduğu zannedildiği günlerde Kudüs'e, Gazze'ye sahip çıkan kim? Sayın Başbakanımız. Arakan'daki, Mali'deki, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslümanların gözünden bir damla ıslak düştüğünde ilk öncelikle onu ayrım eden kim? Sayın Başbakanımız. Bu muhasebeyi yapın ve sonra oyunuzu ona göre kullanın. Bu seçim bir parti seçimi değil. Bu manada sadece, bir kıymet ve iddiaların seçimi. Sizin iddialarınıza, Saadet Partisi'nin temel teşkil ettiği tüm iddialara sahip çıkan. Gönlünüze sorun, vicdanınıza problem ondan sonra kararınızı verin. Eminim vicdanınız diyecek ki bu namzet Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başkasına oy vermek vebaldir.'

 Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerine de seslenen Davutoğlu, 'Siz de oy vermek için yalnız kaldığınızda şöyle bir düşünün. Türk konseyini kim kurdu? Çünkü Türk Cumhuriyetleri 1991'de müstakil oldu fakat AK Parti iktidara gelene kadar Türk topluluklarını bir araya toplayan bir konsey yoktu. Türk konseyinin başında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kurdu. Milli irade ve ulusal  güç diyorsak daima millilikten bahseden Saadet Partisi, milliliği esas aldığını iddia eden MHP'liler de oy eda anında düşünecekler ve vicdanlarına soracaklar. Gagavuz Türklerine suyu kim götürdü? Kırım tatarlarına binlerce konutu kim yaptı? Irak Türkmenlerine son birkaç sene arasında 110 milyon dolar yardımı kim yaptı' diye konuştu.

ETİKETLER: Zihnimiz , ve , gönlümüz , Gazze , meşgul
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber