Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Haziran 2016 - 14:58 Yorum: 0

Zimmetine Para Geçirdi: 11 Yıl L 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum'da çalıştığı özel bir kurumda masraf avanslarını birden fazla kullanarak zimmetine 30 Bin TL geçirdiği iddiası ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

Zimmetine Para Geçirdi: 11 Yıl L 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum'da çalıştığı özel bir kurumda masraf avanslarını birden fazla kullanarak zimmetine 30 Bin TL geçirdiği iddiası ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Y.A. (31) "zimmet" suçundan 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, özel bir kurumda tahsildar olarak görev yapan Y.A., kurumdan aldığı il dışı avans harcama tutarlarını mükerrer olarak kullanarak zimmetine 30 Bin TL para geçirdiği tespit edildi. Y.A. hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 247/1 maddesi kapsamında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Karar duruşmasında maddi sıkıntılar nedeniyle işlediği zimmet suçundan pişmanlık duyan Y.A."Ben kesinlikle zimmetine para geçirmedim. Şirkette yaptığım harcamaları beyan ederek avans kapama makbuzlarına geçirdim. Usulsüz bir işlem yapmadım. Maddi imkansızlar yüzünden çektiğim avansları yeniden kuruma yatırdım. Avans kapama mahsup fişlerine fotokopi olarak kullanmadım. Tüm ödeme işlemlerini usulüne uygun yaparak muhasebeye teslim ettim." dedi.

11 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Erzurum Kriminal Polis Laboratuarı ve bilirkişi raporlarını değerlendirerek Y.A. hakkında "zimmet" suçunu işlediği gerekçesiyle 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme verilen hapis cezası ile birlikte Y.A.'nın tahliye istemini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber