Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Mart 2015 - 19:18 Yorum: 0

Zincidere Cezaevi sosyal merkeze dönüştürülecek

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Zincidere Cezaevi'nin sosyal ve kültürel bir merkez haline getirileceğini bildirdi.Palancıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost,...

Zincidere Cezaevi sosyal merkeze dönüştürülecek

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Zincidere Cezaevi'nin sosyal ve kültürel bir merkez haline getirileceğini bildirdi.

Palancıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle haftalık mahalle ziyareti kapsamında Zincidere'ye gitti.

Buradaki çalışmaları inceleyen Palancıoğlu, cami çevresinin düzenlenmesi, peyzaj çalışmaları ve Kur'an Kursu binasının tadilatının yapılması gibi konularda gerekli talimatları verdiğini belirtti.

Yıllardır atıl durumdaki Zincidere Cezaevi'nin devrini almak için bir yıldır ilgili kurumlarla görüştüklerinin anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"100 yıla yakın geçmişi olan bir tarihi binayı almak için hazineye ve Adalet Bakanlığı gibi kurumlara başvurmuştuk. Prosedürü çok olan bir iş. Yüzde 80'lik kısmını tamamladık. İzinlerin çıkmasına çok az kaldı. İzinler çıkar çıkmaz inşallah imar değişikliğiyle restorasyonunu yaparak sosyal ve kültürel merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Bu tarihi bina Talas'taki en önemli merkezlerden biri. Hem tarihi binayı restore ederek ayağa kaldıracağız hem de nitelikli bir kullanım alanı olacak."

Palancıoğlu, daha sonra belediyenin açtığı Sadıka Ana Kadın Kültür Merkezi'nde dikiş nakış eğitimi alan kadınları ziyaret etti. Palancıoğlu, ziyarette kadınların makine, dolap ve çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi talimatı verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber