Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

"Zindan"a girmek için para veriyorlar

Türkiye'de son günlerde ünlü sanatçı ve sporcuların da ilgi gösterdiği "kaçış oyunu", Bursa'da iki işletmeci tarafından oynatılmaya başlandı

'Zindan'a girmek için para veriyorlar

BURSA (AA) - İSMAİL ERSAN - VEDAT YÜCEBAŞ - Dünyada ilk kez 2006 yılında Japonya'da Takao Kato'nın ortaya çıkardığı ve son dönemde büyük ilgi gören gerçek zamanlı kaçış oyunu, Bursa'da da iki arkadaş tarafından bir binanın zemin katında oynatılıyor.

Genellikle 2-5 kişilik gruplarla 100 liraya oynanan oyunda katılımcılar, adrenalin ve korku dolu anlar geçirerek şifreleri çözüp bir saat içinde mümkün olan en kısa sürede "zindan"dan kurtulmaya çalışıyor. Türkiye'de ünlü sanatçı ve sporcuların da ilgi gösterdiği oyun, gruplar arasında en kısa sürede kurtulmayı başaranın belirlenmesi şeklinde rekabete dayalı da gerçekleşebiliyor.

İşletmenin ortaklarından Utku Dertdemir (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "zindan" olarak niteledikleri iş yerini, arkadaşı Erkan Sava (32) ile yaklaşık 3 ay önce Nilüfer ilçesinde bir binanın zemin katında faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Bu oyunun Türkiye'de ilk kez geçen yılın ikinci yarısında oynatılmaya başlandığını belirten Dertdemir, "Oyun, genel olarak 2 ila 5 kişilik takımların 60 dakika boyunca kilitli bulundukları mekandan şifre ve bulmacaları çözerek çıkma esasına dayanıyor. Bu oyun, Türkiye'de 'evden kaçış oyunu' olarak biliniyor fakat bu isim, bilgisayar oyunu gibi algılanıyor. Bu oyun tamamen insanların belli bir zaman içinde güzel vakit geçirmesi için hazırlanmış ilginç bir konsept" ifadesini kullandı.

- Oyunun esinlenildiği yaşanmış hikaye

Yurt içi ve dışında örneklerini görünce Bursa'da böyle bir işletme kurma fikri oluştuğunu dile getiren Dertdemir, oyuna ilginin giderek arttığını bildirdi.

Katılımcıların, şifreleri çözerken zorlansa da günlük streslerinden uzaklaştığını, heyecan yaşadığını vurgulayan Dertdemir, şunları kaydetti:

"Bu oyun aslında yaşanmış bir hikayeden esinlenilerek başlatılmış. ABD'de çok sayıda genç kadını öldürmüş olan ve kurbanlarının sayısı kesin olarak bilinemeyen Ted Bundy, 10 yılı aşkın inkar süreci sonunda 30'dan fazla cinayet işlediğini itiraf etmiş. İlk kez yakalanıp hapse atıldıktan kısa süre sonra hapisten kaçan Bundy kendine yeni bir hayat kursa da öldürme güdüsünü yenemediği için yakalanarak tekrar hapishaneye atılmış. Odasının tavanına açtığı delik vasıtasıyla hapisten tekrar kaçan Bundy, çaldığı araçla uzaklaşırken yakalanmış ve bir kez daha demir parmaklıklar ardında yaşamaya başlamış. 3'üncü kez kaçma planını hazırlayan fakat kaçmayı planladığı günden kısa bir süre önce elektrikli sandalyeyle idam edilen Ted Bundy'nin bıraktığı ipuçları var. Oyunun ana fikri de bu ipuçlarıyla zindandan çıkış yollarını bulmak."

- Şifreleri belirli aralıklarla değiştiriyorlar

Dertdemir, özellikle öğrencilerin ilgi gösterdiği oyuna 15 ve üzeri yaşlardaki kişilerin katılabildiğini anlattı.

Gelecek planlamaları çerçevesinde oyunseverler için çok önemli sürprizler hazırladıklarını söyleyen Dertdemir, "Gülebilmemiz, eğlenebilmemiz önemli ki insanları da eğlendirebilelim. O yüzden sürekli kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Biz de içeride sürekli her oyunu izlediğimiz için aslında heyecanımızı yenilememiz gerekiyor. O yüzden sürekli olmasa da şifreleri belirli aralıklarla yeniliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber