Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 28 Şubat 2015 - 10:13 Yorum: 0

Ziraat Bankasının kredi masraf ve komisyonlarıyla ilgili uygulaması

TÜDER Genel Başkanı Küçük:

Ziraat Bankasının kredi masraf ve komisyonlarıyla ilgili uygulaması

DÜZCE (AA) - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Ziraat Bankasının kredilerden alınan masraf ve komisyonların tüketicilerin müracaatı halinde iadesi uygulamasına ilişkin, "Ziraat Bankasının dosya masraflarını tüketici hakem heyetlerine başvurmadan iade ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Tüketici kredilerinden dosya masrafı ve komisyonların geri iadesine ilişkin tüm bankaların benzer uygulamayı bir an önce başlatmasını bekliyor, talep ediyoruz" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın konuyla ilgili açıklamasının ardından tüketicilerin umutlandığını söyledi.

Tüketicilerin banka şubesine akın ettiğini anlatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

""Ziraat Bankasının dosya masraflarını tüketici hakem heyetlerine başvurmadan iade ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Genel müdürlük tarafından geçtiğimiz hafta şubelere gönderilen maille, tüketici hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine intikal etmemiş dosya masraf ve komisyonlarının iadesiyle ilgili, banka şubelerine başvuru halinde tüketicilerden taahhütname alınarak, taleplerin genel müdürlüğe iletilmesi şeklinde talimat verildiğini öğrendik. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün bu uygulamasının tüketicilerimiz açısından olumlu gelişme olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bilindiği üzere, tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuru sayısı, 2014'te 1,5 milyonu bulmuş durumdadır. Tüketici hakem heyetleri, bu başvurular nedeniyle işleyemez, normal tüketici başvurularını değerlendiremez hale gelmiştir.

Bu uygulamanın tüketici hakem heyetlerinin iş yükünü azaltacağını, tüketici hakem heyetlerinin daha verimli çalışmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tüketici kredilerinden dosya masrafı ve komisyonların geri iadesine ilişkin tüm bankaların benzer uygulamayı bir an önce başlatmasını bekliyor, talep ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber