Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:24 Yorum: 0

Ziraat Fakültesi çiftçileri ve teknik elemanları eğitmeye devam ediyor

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü tarafından GAP bölgesi kapsamında sulamaya açılan ve açılacak olan alanlarda...

Ziraat Fakültesi çiftçileri ve teknik elemanları eğitmeye devam ediyor

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü tarafından GAP bölgesi kapsamında sulamaya açılan ve açılacak olan alanlarda "Sulama ve gübrelemede farkındalık eğitimi" verildi.

Yaklaşık 140 kişinin katıldığı eğitimi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Çetin ile Yrd. Doç. Dr. Neşe Üzen yürüttü. Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğiyle sürdürülen program kapsamında bölgede yaygın olarak yetiştirilen pamuk, mısır, buğday bitkileri için sulama ve gübreleme ile damla sulama konularında eğitim verildi.

Mardin'in Artuklu ilçesi Kumlu köyü, Kızıltepe ile Derik ilçelerindeki çiftçiler, teknisyen ve mühendislerin yanı sıra diğer tarım kuruluş temsilcileri ve oda başkanlarının katılımları ile gerçekleştirilen eğitim, üç gün sürecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber