Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:46 ZBEÜ, TUSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Grup Şampiyonası’na ev sahipliği yapı...20:27 Çaya uçan araç kayalıklarda asılı kaldı: Ekipler seferber oldu20:26 Milli eskrimci Doruk Erolçevik dünya şampiyonu oldu20:19 Kavga eden iki esnafı ayırmaya çalışırken vuruldu20:18 Samsun’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı20:16 Turizm Haftası Marmara Denizi’ne taşındı: Yelkenciler ve römorkörlerden öze...20:15 İsrail saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadın öldü20:11 Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’ya gitti20:11 A Milli Takımı Teknik Direktörü Montella’dan Alanyaspor’a ziyaret20:10 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerine ilişkin: "Bizim anladığım...20:08 Türkiye RACVIAC 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak20:07 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: "TFF yöneticilerinin, özellikle alt ligde...20:05 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: "18 Temmuz’un yeni sezon planlaması açısı...20:02 Rektör Kibar’dan Başkan Zeyrek’e ‘Hayırlı olsun’ ziyareti20:02 Silivri’de kahvehaneye silahlı saldırı: O anlar kamerada19:55 İzmir Büyükşehir’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı19:54 Başkan Zeyrek, Manisa TSO Başkanı Yılmaz’ı ağırladı19:49 Interpol devreye girdi, öz kardeşini öldüren şüpheli, Sırbistan’a kaçamadan...19:48 Mardin, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon turist ağırladı19:47 Selendi’de tütün dikimleri başladı
Türkiye 24 Mart 2019 - 16:18 Yorum: 0

Ziraat Odası Başkanı Şahan, Bakan Pakdemirli’nin gelişini değerlendirdi

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin gelişini değerlendirdi.

Ziraat Odası Başkanı Şahan, Bakan Pakdemirli’nin gelişini değerlendirdi

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin gelişini değerlendirdi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet ile yapılan toplantının oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

Başkan Salih Şahan, "Adıyaman tarımı ve sorunları masaya yatırıldığı toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve milletvekillerimizin yanı sıra,Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş,Tütün Mamulleri Daire Başkanı Nail Acet,Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü ve TMO Genel Müdürü Ümit Orhan katıldı. Odamız bünyesinde yapmış olduğumuz bu toplantı ilimiz tarımının her kesiminde yaşanılan sorunları Bakanımız ve ilgili daire başkanları ve genel müdürlere direk iletme imkanı bulduk. Başta sulama, sarmalık kıyılmış tütün, sulamada kullanılan enerji bedeli, kenevir ve diğer konularda yaşamış olduğumuz sorunlarımızı ilettik. Bakanımız salondaki toplantıya katılanlara bazı konularda Adıyaman'a açıkça bir haksızlık yapıldığını dile getirmesi ve bu haksızlığı gidermek için çalışılacağını söylemesi bizi rahatlattı" dedi.

Ödenek yetersizliği yüzünden barajlarımızın yapım işlerinde ve ihale süreçlerinde yavaşlama olduğunu dile getiren Başkan Şahan, "Bakanımızdan barajlarımız ile ilgili ödeneklerin arttırılacağı sözünü aldık. Bununla beraber sarmalık kıyılmış tütün yönetmeliğinin çok kısa sürede yayımlanacağını ve ayrıca vergi boyutunu maliye Bakanlığınca görüşüleceğini dile getirdi. Bankalarda kredi alma şartlarının oldukça ağır olduğunu söyledik. Bununla birlikte özellikle bahçe tesisinde ve ağaçlandırmalarda kullanılan 15 yıllık kredilerin tekrar verilmesinin önemini vurguladık. Sigara paketlerinde yerli tütün oranının arttırılacağı müjdesini Bakanımızdan aldık. Odamıza gelerek bizleri onurlandıran başta Bakanımız başta olmak üzere Valimize, milletvekillerimize ve diğer tüm misafirlere odalarımız ve çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber