Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Nisan 2022 - 23:08 Yorum: 0

Zirai kanal temizliğinde atıklar Dalyan kanallarına aktı

Muğla'nın dünyaca ünlü Dalyan kanallarına bağlanan arazilerin sulama yapıldığı kanallarda temizlik yapıldı.

Zirai kanal temizliğinde atıklar Dalyan kanallarına aktı

Muğla'nın dünyaca ünlü Dalyan kanallarına bağlanan arazilerin sulama yapıldığı kanallarda temizlik yapıldı. Temizlik esnasında kanallardan çıkan atık ve pislikler Dalyan kanallarına akarken, ortaya çıkan görüntüler tepki topladı.

Muğla'nın dünyaca ünlü Dalyan kanallarına bağlanan ve çevredeki arazilerin sulamasını sağlayan kanallarda geçtiğimiz günlerde yapılan temizlik çalışmalarının ardından ortaya çıkan pislik ve atıklar, Dalyan kanallarına aktı, yaşanan görüntü tepki çekti. Dalyan kanallarında temizlik yapan Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'ne bağlı ekipler de kanalda yine temizlik yaptı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı turizm sezonunun başladığını belirterek, "Bizim hazırlıklı olmamız gerekiyor. İlk önce turizm sezonu başlangıcında kanalın üst temizliğini yapmamız gerekiyor. Her yıl olduğu gibi Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi olarak ilk önce kanalın sağı ile solu ile üst temizliğini yapıp daha sonra dip temizliğine geçiyoruz. Dalyan kapısından, Köyceğiz gölü ağzına kadar üst temizliğini yaptık ama bakıyoruz ertesi gün yine kanalda inanılmaz derecede kirlilik var. Zirai arazilerin sulama kanallarında bazı kurumlar temizlik yapıyor. Ziraat devam etmeli, kanallar temizlenmeli ama tedbir alınarak yapılmalı. Temizlik yapılan kanalların içindeki bütün artıkların, bizim birkaç gün önce temizlediğimiz alana dolduğunu görüyoruz. Bunların önüne bir engel yapılarak temizlik yapılması gerekiyor. Keşke bizlere haber verilse bu engelleri yapıp o pislikler kanala girmeden, teknelerin arasına gelmeden temizlesek. Teknelerin arasında temizlik yapamıyoruz, tüm tekleri kaldırmamız gerekiyor bu da mümkün değil" diye konuştu.

"İlgili birimlerden rica ediyorum" diyen Yalılı, "Böyle bir çalışma yapacakları zaman Dalko ile irtibat kurmaları lazım. Biz en azından kanal ağızlarında toplamamız açısından tedbir alırız" dedi.

Ortaca Belediyesi'nin çevreci teknesinin de olduğunu ancak yetersiz olduğunu belirten Yalılı, "Tabii ki onunda desteği var. Ama biz bugüne kadar Dalko olarak kendi imkanlarımızla, personelimizle, dalgıçlarımızla temizliğe devam ettiriyoruz. Bu arada da bazı üzücü laflar oluyor. Dalko Dalyan kanalının sahibiymiş diyorlar. Kusura bakmasın kimse, alınmasın Dalyan kanalların sahibi Dalko Dalyan Su Ürünleri. Çevreci kurumda Dalko. Tabii ki Dalyan'ı bizim herkesten fazla sahip çıkmamız gerekiyor, bu doğrultuda işimizi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"Dalyan hepimizin" diyen Yalılı, "Dünyaya, Türkiye'ye mal olmuş bir Dalyan burası. İztuzu sahili, carettası ile kefal balığı ile her kurumun ilgilenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber