Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Kasım 2014 - 11:23 Yorum: 0

Ziyaretin gündeminde 'Bonzai' vardı

Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı A. Ece Budan ve Malatya Şube Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç Malatya valisi Süleyman Kamçı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin gündeminde 'Bonzai' vardı

MALATYA - Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı A. Ece Budan ve Yönetim Kurulu ile birlikte Himyaçder Malatya Şube Başkanı Benay Turfanda Çinkılıç, Malatya valisi Süleyman Kamçı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette HİMYAÇ-DER yöneticilerini tanıtarak Genel merkezin kuruluş amacından kısaca bahseden Genel Başkan A. Ece Budan “Derneğimiz, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlı huzur evi erkek yetiştirme kız yetiştirme yurtlan sevgi evleri sokak çocuklar ve kadınlarımıza hizmet vermeye çatışan bir sivil toplum kuruluşudur.

Genel merkezler genelde başkentte ve İstanbul’da kurulur. Dernek olarak ‘neden Malatya’dan tüm illerimize hizmet vermeyelim’ dedik ve şu an on ilde şubemizi kurduk. Dünyada birçok ülkede olduğu gibi şuan ülkemizde de kadın ölümleri kadına şiddet madde bağımlılığı, çocuk gelinler gibi çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.

Şu an sentetik uyuşturucu olan 'bonzai’den Geleceğimiz gençlerimizi uyuşturucu illetinden kurtarmak için ne gerekiyorsa dernek olarak yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum.

Aile ve sosyal politikalar bünyesinde yaşayan yavrularımız hepimizin emanetidir kadınlarımızın güçlenmesi önemsenmeli çünkü toplumu oluşturan her bireyin unutmayalım ki kadınlarımızı yetiştirmektedir. Mağdur olan kadınlarımız çocuklarımız bu konularda yalnız kalıyorlar haklarını savunmak için yeterli bilgi ve donanım ve farkında lığa sahip olmamaktadırlar.

Geleceğimize güvenle bakabilmemiz için toplumsal sorumluluk taşıyan bu olayların bakanlığımız STK ve vatandaşlarımız el birliği el birliği ve gönül birliğiyle ortak çalışarak çözebiliriz. Malatya’mıza hoş geldiniz” dedi.

Malatya valisi Süleyman Kamçı ise “ Genel Merkezinizin Malatya’da olması güzel bir olay. Her kesimden insanın bir araya gelerek yönetimi oluşturmanız daha güzel. Güzel çalışmalara, projelere imza attığınızda halkın yararına, sosyal sorumluluklara dernek olarak sizlerinde katkı verecek olması çok iyi. Hepiniz hoş geldiniz” diye belirtti. 

Haber Kaynağı: Malatya Sonsöz Gazetesi
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber