Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 17:18 Yorum: 0

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından şartlı tahliye açıklaması

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şartlı tahliyelere ilişkin açıklama yapıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından şartlı tahliye açıklaması

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şartlı tahliyelere ilişkin açıklama yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname ile cezaevlerinde bulunan hükümlülerden bazıları adli kontrol yöntemiyle tahliye edilecek. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, tahliye işlemlerine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Resmi Gazete de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca koşullu salıverilmelerine iki yıl kalan istisna olanlar dışındaki suçlardan cezasının infazı yapılan hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazının devamı yönünde karar verilmiş olup, Zonguldak il genelinde bulunan ceza infaz kurumlarında cezasını infaz etmekte olan hükümlüler bu kapsamda 17/08/2016 itibariyle ilk gün olarak tahliye edilip denetimli serbestlik altına alınmışlardır. Yapılan tahliyeler Ceza İnfaz Kanununda yapılan cezanın infaz şekline ilişkin bir düzenleme olup af niteliğinde olmadığı, toplumda yanlış anlaşılmalara meydan verilmemesi gerektiği, infaz dosyaları üzerinde gerekli incelemeler ve mahkemelerden karar alınma süreci devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde de şartla tahliye tarihlerine göre denetime ayırma ve tahliye işlemleri devam edecek olup ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber