Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 19 Şubat 2019 - 10:58 Yorum: 0

Zonguldaklı arıcılara Düzce’de eğitim

Arıcılık alanında katma değerli çalışmalar gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), bulunduğu...

Zonguldaklı arıcılara Düzce’de eğitim

Arıcılık alanında katma değerli çalışmalar gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), bulunduğu il dışında çevre illere yönelik de çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda DAGEM, 2019 yılı arıcılık sezonuna Zonguldaklı arıcılara eğitim vererek başladı.

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında sağlık ve çevre alanındaki çalışmalarına devam eden DAGEM, Kdz. Ereğli'de modern arıcılık üzerine panel gerçekleştirdi.

Karadeniz Ereğli Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği iş birliğiyle Ereğli Ormanlı Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda; Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Dernek Başkanı Öner Daşdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ZAYBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Turgut, Zonguldak ili Ereğli ilçesine bağlı köylerden arıcılıkla uğraşan yaklaşık 150 kişilik katılımcı ve davetli konuklar yer aldı.

Programda; DAGEM'i temsilen Merkez Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Düzce Üniversitesi Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Arıcılık Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak, "Arı, Biyolojik Çeşitliliği, Islahı ve Genetiği" başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda; Türkiye bal arısının biyolojik çeşitliliği, ırkların teşhisinde kullanılan güncel metotlar, ıslah ve seleksiyonun önemi ile arıcılığın bölgesel kalkınmadaki yeri hakkında önemli bilgiler paylaşan Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak, gezginci arıcılığın; arı genetik çeşitliliği, ıslahı ve seleksiyonu üzerine etkileri konusunda da detaylı bilgiler aktardı. Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak "Arı ve Varroa Biyolojisine Genel Bakış" isimli sunumunda da her iki canlı türünün yaşam evrelerini anlatarak, modern arıcılık kapsamında biyoloji bilgisinin yapılacak en doğru mücadele açısından önemini değerlendirdi.

Programda Arıfarma Genel Müdürü Dr. Ertaç Tutkun ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Maden "Bal Arılarında Görülen Hastalıklar, İlaçlı Mücadele ve Etken Maddeler" konulu sunumlarını gerçekleştirerek arıcılar ile bilgi alışverişinde bulundu.

Zonguldaklı arıcılara Düzce’de eğitim

Zonguldaklı arıcılara Düzce’de eğitim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber