Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Zonguldak'ta köylülerin taş ocağı tepkisi

Alaplı'da bazı vatandaşlar, taş ocağı açılmak istenmesine tepki amacıyla eylem yaptı

Zonguldak'ta köylülerin taş ocağı tepkisi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde taş ocağı açılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar, eylem yaptı.

Aşağı Dağköy yakınlarına özel bir firma tarafından kurulmak istendiği bildirilen taş ocağını istemediklerini dile getiren yaklaşık 100 kişi, "Dedelerimizden kalan fındık bahçelerine dokunmayın", "Taş ocağı istemiyoruz" ve "Doğamıza dokunmayın" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına konuşan köy muhtarı Sezer Acar, taş ocağı açma çalışmalarında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu sürecinde köy sakinlerinin bilgilendirilmediğini öne sürdü.

Köylerinde taş ocağı açılmasını istemediklerini dile getiren Acar, şöyle konuştu:

"Köyümüze geçtiğimiz günlerde bir yazı geldi. Yazıda, orman kesimi için ihale yapıldığı bildirildi. Orman kesiminin nerede yapılacağı konusunda bilgi almak için girişimlerde bulunduğumuz sırada öğrendik ki köyümüzün yakınlarına taş ocağı açılacakmış. Yaptığımız araştırmalarda 2012'de taş ocağı açılması için ÇED süreci başlamış. Bu sürede 28 hanenin fikri bile alınmamıştır. Neden bizim köylümüzün fikri alınmadan bu kararın alındığını soruşturduğumuzda karşımıza taş ocağı adresi Aydınyayla köyü olarak çıkmıştır. Sanki taş ocağı Aydınyayla köyünde yapılacak gibi süreç işlenmiştir. ÇED sürecinin halktan saklandığını görmekteyiz. Taş ocağının içinde tapulu fındık bahçeleri ve içme su kaynaklarımız bulunmaktadır. Biz burada taş ocağı istemiyoruz."

Köy sakinlerinden Leyla Sevim de, çocuklarını fındık parasıyla büyüttüklerini belirterek, "Kızlarımızı üniversitede okuttuk. Doğamız ormanımız yok olacak. Biz ormanlarımızın bu taş ocağı için katledilmesini istemiyoruz" dedi.

Taş ocağının işletmecisi Kemal Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, taş ocağı için her türlü yasal izinlerinin bulunduğunu ifade ederek, "Şu anda Orman İşletmesinde çalışan kişiler ağaç kesimi yapıyor. Kesim bittikten sonra yeri teslim alarak taş ocağı faaliyetlerine başlayacağız. Kesinlikle doğaya zarar vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber