Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 20:58 Yorum: 0

Zonguldak’ta Soma’daki Maden Faciasında Ölenler Anıldı

Zonguldak'ta, Soma'daki maden faciasında ölenler düzenlenen etkinlikle anıldı.

Zonguldak’ta Soma’daki Maden Faciasında Ölenler Anıldı

Zonguldak'ta, Soma'daki maden faciasında ölenler düzenlenen etkinlikle anıldı. Kaçak maden ocağında babasını kaybeden bir genç kız, "Biz unutulduk. Kimse bizim sesimizi duymadı" diyerek gözyaşlarını boğuldu.

Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık grup, Soma'da ölen 301 maden işçisi anısına Gazipaşa Caddesinden Maden Şehitleri Anıtı'na yürüdü. "Mücadeleci Maden İşçileri" adlı grup, 301 maden işçisinin isimlerini tek tek okuyarak maden şehitliği anıtına karanfil bıraktı. Maden Şehitleri anıtının bulunduğu alana gelen 24 yaşındaki Duygu Akkaya, babasının Soma faciasından 1 gün sonra kaçak maden ocağında iş kazasında hayatını kaybettiğini, ocak sahibinin ise dışarıda gezdiğini gözyaşları içinde anlattı.

"KİMSE BİZİM SESİMİZİ DUYMADI"

Soma faciasından bir gün sonra kaçak maden ocağında babasının iş kazasında öldüğünü gözyaşlarıyla anlatan Duygu Akkaya, "Annem çocuklarını tek başına okutuyor. Maaş bile bağlamadılar anneme. Annem çocuklarını okutmak için İstanbul'da 800 lira kira veriyor. Hasta haliyle çalışmak zorunda kalıyor. Biz unutulduk. Kimse bizim sesimizi duymadı " dedi.

Anne Bayhan Aygün de eşinin diğer kızı Elif Aygün'ün doğum gününde öldüğünü belirterek, "2 yılım cehennem gibi geçti. Belki beni de kardeşlerim duyar diye geldim yanınıza. Ne olur sesimizi duyun" dedi.

Maden işçileri tarafından sakinleştirilen Bayhan Aygün ve kızı Duygu Akkaya, maden şehitleri için yapılan saygı duruşuna katıldı. Anne ve kızı, daha sonra kalabalık ile birlikte anıttan ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber