Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 18:53 Yorum: 0

Zonguldak'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

Alaplı ilçesinde, kendisini yeminli mali müşavir olarak tanıtan zanlıya "sigorta bedeli" olarak para göndermek isteyen kişi, PTT görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Zonguldak'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, kendisini yeminli mali müşavir olarak tanıtan zanlıya "sigorta bedeli" olarak para göndermek isteyen kişi, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Tahir Sevim'i (55) cep telefonunda arayan ve kendisini yeminli mali müşavir olarak tanıtan şüpheli, geçen yıl özel sigorta yaptırmayı telefonda sesli onayla kabul ettiğini, borçlu olduğunu ve hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi. Şüpheli, Sevim'den verdiği hesap numarasına para yatırmasını istedi.

Bunun üzerine, Tahir Sevim, para yatırmak üzere PTT şubesine gitti. Görevli memur, şüphelenerek hesabı kontrol etti ve Sevim'in dolandırılmak istendiğini anladı. Tahir Sevim, görevlinin uyarısıyla para yatırmaktan son anda vazgeçti.

Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Telefondaki kişi kendini mali müşavir olarak tanıttı. Dolandırıldığımı anlayınca çok şaşırdım. PTT görevlisi beni uyarmasa hesaba parayı yatıracaktım. Görevliye teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber