Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Nisan 2014 - 06:48 Yorum: 0

Zonguldak'ta "ümmete dua" etkinliği

ZONGULDAK (AA) -  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Sürekli Aydınlık için Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAYDER) üyeleri, sabah namazı sonrası "ümmete dua" etkinliği...

Zonguldak'ta 'ümmete dua' etkinliği

ZONGULDAK (AA) -  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Sürekli Aydınlık için Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAYDER) üyeleri, sabah namazı sonrası "ümmete dua" etkinliği için bir araya geldi.

Ulu Cami'de kılınan namazın ardından avluda toplanan grup adına açıklama yapan İHH gönüllüsü Yusuf Yıldırım, dünyanın gözü önünde hergün Suriye ve Mısır'da insanların öldürüldüğünü söyledi.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, yapılan seçimleri kazanmasının ardından İsrail'in Müslümanların kuvvet kazanmaması için seferber olduğunu öne süren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Her ne kadar halkı susturmaya çalışmışlarsa da Mursi'nin yanında olup gerek sokağa dökülerek, gerekse dualarıyla Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanının yanında olduğunu apaçık ortaya koymuştur. Aynı zamanda Suriye'de bir kaç gencin BAAS rejimine karşı başlattığı devrim şehit verilmesine rağmen bugüne kadar gelmiştir. Her geçen gün Mısırda ve Suriye'de insanlar katlediliyor. Son günlerde 528 kişinin idam kararı da bunu ortaya koymuştur. Bizde bu olayların hiçbir siyasi mesele olmadığını, insanlık suçu olduğunu belirtmek ve zulme karşı sesimizi yükseltmek ve dualarımızla onlara destek olmak için toplandık."

Konuşmanın ardından çeşitli dualar okundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber