Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Zonguldak'taki cinayet davası

Alaplı ilçesinde fındık tarlasına köpekleri bağlamamasına kızdığı oğlunu öldürdüğü iddia edilen babanın yargılanmasına devam edildi

Zonguldak'taki cinayet davası

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındık tarlasına köpekleri bağlamamasına kızdığı oğlunu öldürdüğü iddia edilen babanın yargılanmasına devam edildi

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya oğlu Harun Karacan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu sanık Hüseyin Karacan (54) ile avukatları katıldı.

Sanık Karacan, olay günü "pat pat" diye tabir edilen tarım aracıyla tarlasına gitmek için yola çıktığını, aracının arızalanması nedeniyle yaklaşık 2-3 saat yürüdüğünü öne sürerek, "Tarlaya gittiğimde köpeklerin olmadığını gördüm. Domuzlar fındıklara zarar vermiş. Ben de eşimi arayarak, 'Bu çocuk niye böyle yapıyor, Harun nerede? Köpekleri hazırlasın' dedim. Eşim de telefonu suratıma kapattı. Daha sonra köye geldim. Gelinime 'kaynanan ve Harun nerede' diye sordum. Köpeklerin de hazırlanmadığını görünce sinirlendim. Bu sırada merdivenlerde oğlumla karşılaştım. Oğlum bana küfür etmeye başladı ve boğazıma sarılınca tarlaya gitmesi için vereceğim av tüfeği patladı. 20 yaşındaki oğlumu kaybettim. Çok pişmanın" diye konuştu. 

Mahkeme başkanının, jandarmada, savcılıkta ve tutuklandığın mahkemede verdiğin ifadelerde, gelinine yönelik "çocukları al korkmasınlar" dediğini hatırlatması üzerine Karacan, "Anneleri çocukları sürekli bana karşı dolduruyorlardı. Ben de kavga çıkar ve çocuklar etkilenmesin diye çıkarmasını söyledim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını hazırlaması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

- Olay

Alaplı ilçesi Hacıhasan köyünde 25 Temmuz 2014'te Hüseyin Karacan, oğlu Harun Karacan'ı fındık tarlasına köpekleri bağlamamasına kızdığı gerekçesiyle av tüfeğiyle evinde vurmuştu. Ağır yaralanan Harun Karacan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Gözaltına alınan Hüseyin Karacan, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber