Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Zonguldak'taki suç örgütü davası

Ereğli'de suç örgütü kurmak, kasten öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etmek iddiasıyla yargılanan 24 sanıktan 3'ü müebbet , 12 sanık 10 ay ile 25 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı, 9 sanık beraat etti

Zonguldak'taki suç örgütü davası

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde suç örgütü kurmak, adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etmek iddiasıyla yargılanan 24 sanıktan 3'ü müebbet , 12 sanık 10 ay ile 25 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı, 9 sanık beraat etti.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar Tolga Haşhaş ile akrabası Erdinç Haşhaş, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar hazır bulundu. Örgüt lideri olduğu ileri sürülen sanıklardan Erçin Mert ile Yaşar Ahmet Kurumehmet ve Cemal Koç ise bulundukları cezaevlerinden video konferansla duruşmaya katıldı.

Sanıkların beraat taleplerini reddeden mahkeme heyeti, "suç örgütü kurmak", "kasten öldürmek", "öldürmeye teşebbüs etmek", "tehdit", "öldürmeye azmettirme" ve "yağma" suçlarından yargılanan sanıklardan Erçin Mert, Cemal Koç ve Yaşar Ahmet Kurumehmet'i müebbet hapse mahkum etti.

Sanıklardan 12'sine 10 ay ile 25 yıl arasında hapis cezası veren mahkeme heyeti, 9 sanığın ise beraatına hükmetti.

Ereğli'de, 2005 ile 2012 yıllarında Mustafa Çetin ile Metin Koç'un öldürülmesi, dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da aralarında bulunduğu cok sayıda kişinin tehdit edilmesi ve haksız kazanç sağlanması gibi çok sayıda suça karıştığı ileri sürülen örgüt üyelerine yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber