Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Nisan 2020 - 15:43 Yorum: 0

Zorlu süreçte çölyak hastaları da unutulmamalı

Bilecik'te yaşayan 8 yaşındaki Ecrin Bozkurt, çölyak hastalarının bu zorlu süreçte düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, onlar için evde glutensiz...

Zorlu süreçte çölyak hastaları da unutulmamalı

Bilecik'te yaşayan 8 yaşındaki Ecrin Bozkurt, çölyak hastalarının bu zorlu süreçte düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, onlar için evde glutensiz unlardan annesinin yaptığı pasta, börek, kek, ekmek, makarnalar ve baklavaya yardım etti.

Son zamanlarda dünya çapında tüm insanlığın mücadele ettiği Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle bazı özel gıdalar için üretim, ulaştırma, ürün sağlanması gibi sıkıntılar da oluşuyor. Bu sıkıntıya dikkat çekmek isteyen çölyak hastası 8 yaşındaki Ecrin Bozkurt, "Glutensiz unların/ürünlerin, market ve öteki temin noktalarının raflarında normal zamanlarda da eksikliğini yaşayabiliyoruz. Bu zorlu günlerde, gerçek gereksinim sahiplerinin hakkı olduğu glutensiz un ve ürünleri marketlerden satın alırken, çölyak hastalarını bir kez daha düşünmenizi, bir alternatifimizin olmadığını buradan size iletmek istiyorum. Duyarlı davranışınız için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum. Bu zorlu günleri atlattıktan sonra çeşitli etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan minik kız evde annesiyle glutensiz un yaptığı yiyecekleri "Gluten Free" adını verdiği masasında sergiledi.

Zorlu süreçte çölyak hastaları da unutulmamalı

Zorlu süreçte çölyak hastaları da unutulmamalı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber