Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 17:48 Yorum: 0

Zülfü Livaneli adını taşıyan parkın açılışında ‘Yiğidim aslanım’ türküsünü seslendirdi

Beylikdüzü'nde müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı, usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin katılımıyla açıldı.

Zülfü Livaneli adını taşıyan parkın açılışında ‘Yiğidim aslanım’ türküsünü seslendirdi

Beylikdüzü'nde müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı, usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin katılımıyla açıldı. Livaneli sahneye çıkarak sevilen türküsü "Yiğidim Aslanım'ı seslendirdi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından, müzik eğitim parkı olarak tasarlanan Zülfü Livaneli Özgürlük Parkı'nın açılışı gerçekleşti. Adnan Kahveci Mahallesi'nde yer alan usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin adının verildiği parkın açılışı törenine Sanatçı-Yazar Zülfü Livaneli ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmaları ve açılış kurdalesinin kesilmesiyle başlayan törende, Beylikdüzü Belediyesi'nin genç müzisyenlerinden oluşan bir grup genç Zülfü Livaneli'nin sevilen türkülerini seslendirdi.

Protokoldeki yerinde türkülere eşlik eden Livaneli bir süre sonra sahneye davet edildi.

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Livaneli, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşini ve protokol üyelerini de yanına çağırarak sevilen türküsü "Yiğidim Aslanım'ı seslendirdi. Hep bir ağızdan türkülerin söylendiği park açılışına Livaneli hayranları ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninin sonlanmasının ardından Livaneli ve protokol üyeleri parkın içinde bulunan Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Sanat Okulunun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti ve hayranlarının kitaplarını imzaladı.

'Ben bunu tüm sanatçılara yapılmış bir armağan olarak görüyorum'

"Benim için çok güzel bir hediye oldu bu" diyerek duygularını ifade eden usta sanatçı Zülfü Livaneli, "Sevgili Başkan Ekrem İmamoğlu çok güzel bir şeye imza attı. Ben bunu sadece şahsıma yapılmış bir armağan olarak görmüyorum, Türkiye'nin direnen aydın sanatçılarına, cumhuriyetimizin, geçmiş ve şimdiki sanatçıları adına yapılmış bir armağan olarak görüyorum. Biraz önce çocuklarımızı müzik dersinde gördük, şimdi de burada benim yaşıma daha yakın olan orta yaşlıları bir koroda görüyoruz. Bunlar çok mutluluk verici şeyler. Sanatla kültürle uğraşmak, nefretle savaşla silahla uğraşmaktan daha güzel bir şey. O yüzden bu kadar gerilmiş olan ülkemizde sanatın önemli bir rol oynaması için burası umarım ki önemli rol oynar" ifadelerini kullandı.

'Zülfü Livaneli adının Beylikdüzü'nde yaşaması bizim için onurdur'

"Ben çok mutluyum" diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Beylikdüzü halkı adına şunu söyleyebilirim ki, Zülfü Livaneli adının burada yaşaması bizim için bir onurdur. Hele ki böyle böyle sanata dair 20'ye yakın kurs verilen bir hizmet ortamının da bu şekilde taçlandırılması bambaşka bir onurdur. Çok mutluyuz bugünün sloganı "hey özgürlük olsun" diye konuştu.

Beylikdüzülü gençlerin sanatla iç içe olabileceği bu park alanı, 239 metrekarelik bir alan üstünde kurulu ve içinde 4 sınıftan oluşan müzik merkezleri bulunuyor. 110 kişilik kapasitesi olan bu tesisin çevresindeki parkın içerisinde bir sahne ve Zülfü Livaneli heykeli de yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber