Tokat’ta 18 Mayıs tarihinde bir bağ evine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 5’i asker 6 kişi yaralanmıştı. Olayın bir numaralı şüphelisi hakim karşısında, "Ben yapmadım" dedi.18 Mayıs tarihinde Tokat...
Tokat’ta 18 Mayıs tarihinde bir bağ evine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 5’i asker 6 kişi yaralanmıştı. Olayın bir numaralı şüphelisi hakim karşısında, "Ben yapmadım" dedi.
18 Mayıs tarihinde Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü köyünde bulunan bir bağ evinde, jandarma ekipleri eve girdikleri sırada patlama meydana geldi. Patlama sonrası bağ evinin sahibi Ahmet Karaçoban’ın oğlu Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, Ahmet Karaçoban ile birlikte Uzman Çavuş M.A. (25), Jandarma Astsubay M.E. (32), Uzman Çavuş B.M. (30), Uzman Çavuş A.S. (28) ve Uzman Çavuş S.E. (28) ağır yaralanmıştı.
Bir kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı olayın duruşması Tokat Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Sanık T.Ö. tutuklu bulunduğu Erzincan’dan Tokat’a getirildi. Sanık İ.G. ise video bağlantı sistemi ile duruşmaya katıldı.
Duruşmada iddianamenin açıklanmasının ardından sanıklar, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmedi.
Hakim, İ.G.’ye Samsun’daki ortağı T.Ö. ile ortak olduğu işletmesi otel inşaatındaki 33 demir parçasının patlamanın olduğu evdeki malzemelerle benzerlik gösterdiği ve inşaattaki tüpün olay yerindeki tüple benzerlik gösterdiğini söylemesi üzerine, İ.G. olayı kendisinin işlemediğini ve bu malzemenin nereden geldiğini bilmediğini iddia etti.
Eşiyle gönül ilişkisi var diye boşandı
Öte yandan İ.G., eski eşi Keziban N. ile patlamanın yaşandığı evin oğlu olan ve olay sonrası hayatını kaybeden Sefa Can Karaçoban ile gönül ilişkisi yaşadıklarını öğrendikten sonra eşini darp ettiğini, bu sebeple 1 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Serbest kaldıktan sonra boşanma davası açtığını belirten İ.G. olayı kendisinin gerçekleştirmediğini iddia edip, suçlamaları kabul etmedi.
T.Ö. ise İ.G. ile ortak olduğunu, olay gününden bir gün önce ortağının moralinin bozuk olması nedeniyle Erbaa’ya gittiğini söylemesi üzerine kendisinin de ona destek verip konuşmak için gittiğini söyledi.
Duruşmaya katılan iki sanığın avukatları da müvekillerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme başkanı ise sanıkların tutukluluklarının devamına karar verip, T.Ö.’nün HTS kayıtlarının kontrol edilmesine ve yeni tanıkların dinlenmesi gerekçesiyle duruşmayı 8 Ocak 2024 tarihine erteledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Malatya’da 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi Nöbeti
Türkiye genelindeki camilerde selalar okundu
03Venezuela'daki depremde ölü sayısı arttı
04ABD, İran limanına doğru seyreden bir tankeri vurdu
05Ensarullah yetkilileri: Sana Havalimanı, saldırılarının ardından uçuşlara yeniden başlamaya hazır
06Vali Yavuz: 15 Temmuz'da milletimiz tek yürek olarak darbecilere geçit vermedi
07Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda sefer düzenlemesi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük