Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, içme suyu altyapısında yürütülen büyük yatırımları sahada inceledi. Özlü, "Önümüzdeki 50 yıl boyunca Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak" dedi.Başkan Faruk Özlü, uzun yıllar şehrin içme suyu ihti...
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, içme suyu altyapısında yürütülen büyük yatırımları sahada inceledi. Özlü, "Önümüzdeki 50 yıl boyunca Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak" dedi.
Başkan Faruk Özlü, uzun yıllar şehrin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen dev yatırımları yerinde inceledi. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve büyük bölümü tamamlanan projelerle, Düzce’nin içme suyu altyapısı önemli ölçüde yenileniyor.
İçme suyu altyapısında büyük dönüşüm
Düzce Merkez İçme Suyu Tesisleri Projesi kapsamında, mevcut içme suyu kaynağı Uğur Suyu’na ilave olarak Bıçkı Deresi üzerinde yeni regülatör yapıları inşa edildi. İçme suyu ana hatları tamamen yenilenirken, terfi istasyonu ve su depolama tesislerinin yapımı da tamamlandı. Projenin en önemli ayağını oluşturan, günlük 130 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin inşaatı ise hızla devam ediyor.
Faruk Özlü, beraberindeki heyetle birlikte projelerin yürütüldüğü sahada incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, Su ve Kanalizasyon Müdürü Taner Yürük, Fen İşleri Müdürü Fatih Yalçın ve Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak da katıldı. Başkan Özlü, tesislerde yüklenici firma yetkililerinden bilgi alırken, yapılan sunumda projenin detayları paylaşıldı.
"Düzce’nin 2045’e kadar su sorunu kalmayacak"
İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, "Uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız Düzce içme suyu tesislerindeyiz. Tesisin yapımı için yaklaşık 540 günlük bir süre öngörülüyor. Ancak yüklenici firmamızla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bu sürenin daha kısa tutulmasını hedefliyoruz" dedi.
Tesisin Uğur Suyu ve Bıçkı Deresi’nden gelen suyu arıtarak Düzce halkına ulaştıracağını belirten Özlü, "Bu proje tamamlandığında önümüzdeki 50 yıl boyunca Düzce’nin içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm sağlayacak. Projesi tamamlandı, ihalesi yapıldı, yer teslimi gerçekleşti ve çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" ifadelerini kullandı.
Kuraklık uyarısı: suyu tasarruflu kullanalım
İklim değişikliğinin etkilerine dikkat çeken Başkan Özlü, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu. "Uğur Suyu ve Bıçkı Deresi Düzce’nin ana içme suyu kaynaklarıdır. Ancak son dönemde kuraklık nedeniyle bu kaynaklarda azalma yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan musluklardan akan suyu dikkatli kullanmalarını rica ediyoruz. Özellikle bahçe sulamalarında arıtılmış içme suyunun kullanılmamasını önemle istirham ediyorum" dedi.
"Her projemiz geleceği düşünerek planlanıyor"
Başkan Özlü, açıklamasının sonunda Düzce’nin geleceğine yapılan her yatırımın kalıcı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Bizim yaptığımız her iş kalıcıdır. Her projemiz Düzce’nin gelecek 50 yılını düşünerek planlanmaktadır. Düzceli kardeşlerimize bu büyük yatırımın hayırlı olmasını diliyorum."
Yeni içme suyu arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Düzce, sürdürülebilir ve sağlıklı bir içme suyu altyapısına kavuşacak. Bu kapsamda sıradaki adım ise şehir içi içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmesi olacak. Böylece Düzce’nin içme suyu altyapısı baştan sona modern ve güvenli hale gelecek.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkiye Odalar ve Borsalaar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 46. ürün olduğunu duyurdu.Sosyal medya hesabından "Memleketim Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olsun" başlığıyla paylaşı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Türk tarihinin iki dönüm noktası olan "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü" ile "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.Programın açılış konuşmasını yap
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, yapılan yüzde 15’lik zammın artan maliyetler sebebiyle kısa zamanda etkisini yitirdiğini ifade ederek, "Son 6 ayda motorin fiyatlarında yüzde 30’un üzerinde artış oldu. Esnafımızın artan mal
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 16’ncı kattan düşerek hayatını kaybeden yapımcı Erol Köse, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesi’nde dün 40 katlı bir binanın 16’ıncı katından dü
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar nedeniyle enerji acil durumu ilan etti.ABD-İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırılarının etkileri yayılıyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. Orta Doğu’daki çatış
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeri araç kazasında bir askerin şehit olduğu duyurdu.MSB, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın şehit olduğunu bildirdi. MSB’den yapılan yazılı açıklamada, "Ağr
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kartal Katlı Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nde yapım sürecinin gece başlayacağını duyurarak, Kartal Kavşağı’nın 23.59’da taşıt trafiğine kapanacağını söyledi. Başkan Büyükkılıç, 3 büyük kavş
Aydın’ın Söke ilçesinde Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi tarafından Mart ayı çalışan eğitimi gerçekleştirildi.Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Eyüp Murat Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen eğitim toplantısında, depo sorumluları v
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
07Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük