15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla,Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı, ailelere baş sağlığı diledi.15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü Antalya’da çeşitli etkinlik...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla,Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı, ailelere baş sağlığı diledi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü Antalya’da çeşitli etkinliklerle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri ilk olarak Uncalı Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 3.Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın Antalya Uncalı Mezarlığı’ndaki mezarı, Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler için dualar edildi, mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı.
"Tüm şehitlerimizin mekanı cennet eylesin"
Şehit mezarlarını gezip karanfil bırakan Vali Yazıcı, şehit aileleriyle de yakından ilgilendi. Şehit aileleriyle görüşüp sabırlar dileyen Vali Yazıcı; “Allah tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve yüce Türk milleti sayesinde bugün vatanımızda birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Rabbim bu vatan uğruna şehit olan kahramanlarımız ile bizleri cennette bir araya getirsin. Bu millete de bir daha şehit acısı yaşatmasın inşallah.” dedi.
Şehitlik ziyaretin ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, 15 Temmuz gecesinde Genelkurmay Başkanlığı önünde hainlerin açtığı ateşle şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu’nun Korkuteli’de bulunan mezarını ziyaret etti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunan ziyarette Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da eşlikm etti.
Program çerçevesinde şehidin Korkuteli Yazır Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret eden Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, şehitler için dua ederek şehidin mezarına karanfil bıraktı.
"Alnımız açık başımız dik"
Kabir ziyaretinde konuşan 15 Temmuz Şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman Ağaroğlu; “Nasıl ki 7 sene önce şu meydanda 3 koldan buraya iştirak ettiniz, nüfusta bizim olarak görünse de tüm Türkiye’nin evladı olan Yasin Naci Ağaroğlu için geldiniz, bugünde aynı özveriyle buraya geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Biz kadere inanıyoruz, takdire inanıyoruz. Onun için biz de ölüm yok olma değil yeni bir hayata geçiştir. Onun için biz üzüntülü ve kederli değiliz. Biz her zaman devletimize ve milletimize hayırlı bir evlat yetiştirme gayretinde olduk. O da Allah’a şükürler olsun ki yüzümüzü kara çıkarmadı ve bütün milletin sevgisini kazandı. Onun için bizim alnımız açık ve başımız dik.” diye konuştu.
"İlelebet payidar olacaktır"
15 Temmuz Şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun kabrini ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişimini hep birlikte lanetliyoruz. Rabbim bir daha böyle üzücü olaylarla Türk Milletini karşı karşıya bırakmasın. Bugün burada Yasin Naci kardeşimizi anmak için toplandık. O hain gecede, şehitlerimiz devletimize, milletimize, cumhuriyetimize, ülkemize zarar gelmemesi için canlarını feda ettiler. O hainlerin yapmış olduğu darbe girişimine karşı canlarını siper ederek durdurdular. Yasin Naci kardeşimiz bu ülkenin bekası için, cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için gözünü kırpmadan diğer şehitlerimiz gibi canını feda ederek şehadete ulaştı. Rabbim bir daha bu kötü imtihanları milletimize göstermesin inşallah. Osman Hocamıza da teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir evladı yetiştirdiği için. İnanıyoruz ki bu ülkede milyonlarca Osman Hocamız var. Biz ülkemizin bir tek çakıl taşını kimseye teslim etmeyeceğimiz gibi bayrağımızı da kimse indiremeyecek, ezanımızı da kimse susturamayacaktır. Acımız hala büyük ve taze. Ama büyük millet ve büyük devlet olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun baba ocağını ziyaret etti, taziyelerini iletti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada, Denizolgun’un otopsisine ilişkin video kaydı üzerinden hazırlanan 25 Ağustos 2026 tarihli uzman bilirkişi raporunda "şüpheli ölüm" tespitine yer verildiği belirtildi. Bu tes
Gazze'de savaşın yıkımı altında yaşayan çocukların uçurduğu uçurtmalar, siyonist rejimin tehditlerinin ardından uluslararası tartışmanın konusu haline geldi. Siyonist rejimin, Gazze'den işgal altındaki topraklara geçtiğini öne sürdüğü uçurtmalar nedeniyle
ABD CIA Direktörü John Ratcliffe'in 25 Ağustos'ta Rusya'nın başkenti Moskova'ya giderek Rus yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. ABD basınında yer alan haberlere göre Ratcliffe'in ziyareti, Moskova'ya ulaşan bir ABD Hava Kuvvetlerine ait C
ABD yönetimi, aylar süren askeri ve siyasi baskının ardından İran'a karşı mücadelenin ağırlık merkezini ekonomik alana taşıyarak Tahran'ın ticaret ve finans kanallarını daraltmayı hedefliyor. Washington'ın "ekonomik çıkarma" olarak nitelendirdiği yeni yap
Kış aylarında sıcaklık düzenli olarak 7 °C'nin altına düşüyor, kar ve buzlanma sık görülüyorsa kışlık lastik kullanılır.
Sahil Güvenlik ekipleri, Ayvacık açıklarında bir grup düzensiz göçmen bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu ve Sahil Güvenlik Gemisi sevk etti. Ekipler, hareket halindeki lastik botu durdurarak aralarında 17 çocuğun da bulunduğu 20 düzensi
Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bu düşmanca uygulamaların açık bir provokasyon, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Şartı’nın ihlali olduğunu belirtti. Bakanlık, söz konusu eylemlerin 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması An
Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü programına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. Açıklamasında Malazgirt ruhunun kavmiyetçiliği aşan İslami bir
Suriye'deki SDG/YPG feshedildi
Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
03Yemen'de milyonlar Veladet-i Nebi'yi kutladı
04Malatya Çevresinde 12 Saatte Dört Deprem
05MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Kayısıda Herkes Kazanmalı
06Başkan Cengiz’den Bahçeli’ye Kuluncak Daveti
07Tandoğan İnci Cömert Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk