Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:12 İzmir sularında can pazarı: 47 göçmen kurtarıldı08:11 Bakan Yerlikaya: “Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen ‘Mahzen-39’ operasy...07:53 Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri k...07:50 Jandarma sürücüleri lokum ve çikolata ile durdurdu07:26 Sinanpaşalı öğrenciler badmintonda bölge şampiyonu oldu07:23 U-16 Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapılacak07:18 Devriye gezen jandarma 23 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahsı yakaladı07:09 Çeşitli suçlardan hapis cezası ile aranan 2 şahsı jandarma yakaladı06:17 Kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı06:16 Trump’a yönelik “sus payı” davasının odağındaki Stormy Daniels mahkemede if...06:00 Bursa’da iplik fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü01:33 Kızını taciz eden kişiyi sokak ortasında av tüfeğiyle öldürdü01:13 Çin Devlet Başkanı Şi, Sırbistan’da01:02 Tekirdağ’da çevre skandalı: TESKİ aracı dereyi kirletirken böyle görüntülen...00:53 Eyüpsultan’da yabancı uyruklu öğrenci tarafından öldürülen okul müdürünün c...00:52 Tuzla’da tır yangını00:25 Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nden 7/24 uzman hekim poliklinik iddiasına y...00:23 İzmir’de alev alev yanan tarihi bina küle döndü00:22 Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada00:12 Feyyaz Uçar: "Final maçını vatanımızın her şehrinde oynarız, şeref duyarız"
Türkiye 25 Mayıs 2017 - 16:49 Yorum: 0

15. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Kosova’da yapıldı

Kosova'da Türk dilini ve kültürünü yaşatmak amacıyla 15 yıl önce ilk kez düzenlenen "Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali'nin açılışı, Edirne Valisi...

15. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Kosova’da yapıldı

Kosova'da Türk dilini ve kültürünü yaşatmak amacıyla 15 yıl önce ilk kez düzenlenen "Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali'nin açılışı, Edirne Valisi Günay Özdemir ve çok sayıda üst düzey davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

20-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen olan festival kapsamında Kosova'ya gelen Edirne Valisi Günay Özdemir yaptığı açıklamada Kosova'da bulunmaktan ve bu tür önemli bir festivale katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Birsen Çeken, Doç. Dr. Çağatay Akengin ve Doç. Dr. Gültekin Akengin'in resim sergilerinin açılış kurdelesini kesen Edirne Valisi Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Priştine Müdürü Mehmet Ülker daha sonra resim sergisini gezdi.

15. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali'nde yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Birsen Çeken, Doç. Dr. Çağatay Akengin ve Doç. Dr. Gültekin Akengin, Kosova'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Tertipleme Komitesi Başkanı Ethem Baymak da, Balkanlar'da Türkçe'nin yaşatılması amacıyla başlatılan şölenin amacına ulaştığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber