Türkiye'nin doğu kesimlerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Uyarı kapsamında ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar g
Türkiye'nin doğu kesimlerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Uyarı kapsamında ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yağışların özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun geniş kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde görülmesi bekleniyor. Hatay'ın kıyıları ve Osmaniye'nin güney ve doğusunda da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.
19 il sarı kod kapsamında
Kuvvetli yağış beklenen Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Kars, Malatya, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Iğdır ve Osmaniye için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımlandı.
MGM'nin uyarısına göre doğu illerinde kuvvetli yağışların bugün özellikle öğle saatleri ile akşam saatleri arasında etkili olması bekleniyor. Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli, Elâzığ ve Hakkâri çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Adıyaman'ın kuzey kesimleri riskli bölgeler arasında bulunuyor. Öğle saatlerinden sonra ise Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli yağış öngörülüyor.
Hatay'ın kıyı kesimleri ile Osmaniye'nin güney ve doğusunda ise kuvvetli sağanağın günün ilk saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama riskinin yanı sıra kıyı kesimlerde hortum ihtimaline karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Yağışın yanı sıra Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı da bekleniyor. MGM, bunun hava kalitesinde düşüşe, görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın ise çoğunlukla kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağış görülebilecek bölgelerde vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmasını, özellikle yağış anında zorunlu olmadıkça yola çıkılmamasını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunmasını istedi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tayland Meteoroloji Dairesi, ülkenin kuzey ve orta kesimleri başta olmak üzere birçok bölgede pazartesiden çarşambaya kadar gök gürültülü sağanak, kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağış beklendiğini açıkladı. Yetkililer, özellikle alçak kesimlerde ani sel ve s
Küba Ulusal Halk Gücü Meclisi ve Devlet Konseyi Başkan Yardımcısı Ana María Mari Machado, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen 12. İbero-Amerikan Parlamenter Forumu’nda ABD’nin Küba’ya yönelik politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mari Machad
Ulusal basındaki haberlere göre, Plateau'da güvenlik sorunları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen Mangu, Bokkos ve Barkin Ladi bölgelerinde silahlı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) resmi haber ajansının eyalet yetkililerine atıfta bulunarak bildirdiğine göre kaza ülkenin batısındaki Equateur eyaletinde Kongo Nehri'nde meydana geldi. Eyalet içişleri bakanı Chrispin Mputu'nun açıklamasına göre en
Mardin’in Derik ilçesi doğumlu Osman Altınbal, yaklaşık 40 yıldır gezgin arıcılık mesleğini sürdürüyor. Her yıl farklı bölgelere giderek arıcılık faaliyetlerini sürdüren Altınbal, İLKHA mikrofonuna bu yılki bal sezonunun verimliliği, balın önemi ve arıcıl
Bursa’da eylül ayında meydana gelen kazaların 945’i ölümlü ve yaralanmalı, bin 594’ü ise maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti. Kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, bin 253 kişi yaralandı. Ağustos ayında ise Bursa’da bin 101 ölümlü-yaralanmalı ve bin 514
Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından düzenlenen Alimler Buluşması'nın 11'incisi, 10-11 Ekim'de "Davette Yöntem ve Yeni Arayışlar" temasıyla Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bir restoranda basın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, hafta başından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıkları kademeli olarak artarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ise birçok bölgede yer yer etk
ABD'den Suudi Arabistan'daki vatandaşlarına uyarı
İspanya'da konut krizine karşı genel grev kararı
03Giresun açıklarında motoru arızalanan teknedeki 4 kişi kurtarıldı
04Sinop'ta 2 kilo 892 gram uyuşturucu ele geçirildi: 3 tutuklama
05Dışişleri Bakanlığından Nijerya'daki askeri uçak kazası için taziye mesajı
06Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim
07Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinden fon kazancını iade başvurusu
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor