Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 07 Ekim 2022 - 14:28 Yorum: 0

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivalinin jüri üyeleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin paydaşlığında...

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivalinin jüri üyeleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivaline çok az bir süre kaldı. 12-15 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak olan festivalin yarışma filmleri ve onur ödülleri açıklanmıştı. Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği (DİSİNEDER) tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivalinin yarışma filmlerini değerlendirecek olan jüri üyeleri belli oldu.

Kayapınar Belediyesi ile Sur Belediyesi tarafından desteklenen 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivalinde filmler; Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel ve Uluslararası Kısa Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategoride 10 film yarışmada yer alıyor. Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler, toplam 15 ödül heykelciği ve 40 bin TL'lik ödül için yarışacak. Kurmaca kısa filmlerin yarıştığı kategoride beş kişilik bir jüri ekibi yer alıyor. Jürinin başkanlığını ise, "Kardeşler" adlı ilk uzun metrajlı filmiyle birçok festivalden ödüllerle ayrılan yönetmen Ömür Atay üstleniyor. Jüri üyeleri arasında "Adanalı', "Prensesin Uykusu', "Şubat', "Locman', "Küçük Şeyler', "Bir Başkadır" ve "Aslında Özgürsün" gibi projelerin aranan ödüllü oyuncusu Alican Yücesoy; "Yılan Hikayesi', "Biz Size Aşık Olduk', "Davetsiz Misafir" ve "Küçük Hanımefendi" gibi dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra "Yemekteydik ve Karar Verdim" ile "Bağcık" filmleriyle yönetmenlik kariyerine başlayan Görkem Yeltan; "Zenne', "Çukur', "Müslüm" ve "Kuruluş Osman" gibi projelerin oyuncusu ödüllü oyuncu Erkan Avcı ve "Bir Zamanlar Çukurova', "Toz Ruhu', "Nasipse Adayız" ve "Kurak Günler" gibi projelerle bilinen ödüllü oyuncu Selin Yeninci'den oluşuyor.

Belgesel filmlerin yarıştığı kategoride ise, üç kişiden oluşan bir jüri ekibi yer alıyor. Jüride; Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Mehmet Güleryüz, "Dizi Doktoru" lakabıyla bilinen gazeteci ve aynı zamanda yazar Oya Doğan ve Altın Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Adana Altın Koza Film Festivali Genel Koordinatörü İsmail Timuçin yer alıyor.

Uluslararası kategoride yer alan kısa filmler, üç kişiden oluşan jüri ekibi tarafından değerlendirilecek. Uluslararası Kısa Film jürisinde; yönetmenliğini üstlendiği "Güvercin" filmiyle birçok festivalden ödül alan yönetmen Banu Sıvacı, "Zenne', "Çekmeceler', "Anons', "Gelincik" ve "Bana Karanlığını Anlat" gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen yapımcı Bulut Reyhanoğlu ve yazıp yönettiği "Toz" filmiyle birçok festivalden ödül alan yönetmen Gözde Kural'dan oluşuyor. Jüri üyeleri tarafından belirlenen sonuçlar, 15 Ekim akşamı düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak.

Yönetmen ve yapımcı Serhat Gönen'in direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. Diyarbakır Uluslararası Kısa Film Festivalinin koordinatörlüğünü ise Esra Güzel üstleniyor. Ayrıca, meslek birliği BİROY'un temsilcisi olarak Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulunda iki yıl boyunca kurul üyeliği yapan ve 2022 yılı itibariyle Kültür Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapan başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, festivalin bu yılki danışmanlığını üstlenecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber