2022 yılında Adıyaman'da ki sağlık kuruluşlarında 6 milyon 789 bin 574 muayene gerçekleştirildi.
2022 yılında Adıyaman'da ki sağlık kuruluşlarında 6 milyon 789 bin 574 muayene gerçekleştirildi. Bu sayıya göre bir kişi, yılda ortalama 10 defa doktora gitti.
Adıyaman Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, 2022 yılında ki sağlık verilerini paylaştı. 2022 yılında hastaneler, aile hekimlikleri ve özel sağlık kuruluşlarında toplam 6 milyon 789 bin 574 muayene gerçekleştirildiğini ve kişi başı hekime müracaat sayısının 10 olarak gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan Öz, Türkiye 2021 ortalamasının 8 olduğunu aktardı.
2022 yılında Adıyaman'da yataklı tedavi kurumlarında toplam 91 bin 874 hastanın yatarak tedavi gördüğünü dile getiren Erdoğan Öz, sağlık hizmetlerinin sunumunda sağlık personeli istihdamının 2002 yılına göre 4 kat arttığını söyledi.
Erdoğan Öz, "2002 yılında İl geneli 65 sağlık ocağı mevcut iken 25 aralık 2006 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçilmesi ile 2022 yılı itibari ile 86 aile sağlığı merkezinde 217 aile hekimliği birimi ile hizmet verilmektedir.
Adıyaman'da 2002-2022 yılları arasında ambulans sayısında 19 kat artış sağlanmıştır.
2002'de 1 olan acil sağlık hizmetleri istasyonu 37'ye 2002'de 3 olan ambulans sayımız 59'a yükselmiştir. 9'u hekim olmak üzere toplam 164 gönüllü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) mevcuttur. Yıl içerisinde 61 bin 517 vakaya ulaşım sağlanmış olup, ayrıca hava ambulansı (uçak, helikopter ambulans) vasıtasıyla bugüne kadar 23'ü 2022 yılında olmak üzere toplam 156 hastamızın nakli gerçekleştirilmiştir.
İl genelinde 10 kamu hastanesi, merkezde 2 özel hastane ile hizmet verilmektedir.
2002 de yatak sayısı 545 iken bin 431'e yükseltilerek ilimizin yatak kapasitesinde 2,6 kat artış sağlanmıştır. Ayrıca yeni hastanelerimizin bitirilmesi ile toplam yatak kapasitemiz bin 881'e yükselmiş olacaktır.
2002'de 10 olan yoğun bakım yatak sayısı 307'ye ulaşarak 30 kat artış sağlanmıştır.
2002'de nitelikli yatak (WC'li, Duşlu hasta yatağı) sayımız yok denecek kadar az iken şu an yüzde 85,6 oran ile Türkiye (2021) ortalaması (yüzde 79,7)'un üzerine çıkılarak şimdiden 2023 Türkiye hedefi yakalanmıştır.
2002'de 1 olan BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazı 6'ya, 2002'de olmayan MR cihazı 5'e, 2002'de 3 olan USG sayısı 77'ye, 2002'de 8 olan diş ünit sayısı 215'e, 2002'de 22 olan aktif diyaliz sayısı 104'e, 2002'de 10 bin kişiye düşen yatak 10 iken şuan 22,7'ye yükseltilmiştir.
2002 yılında 22 olan diyaliz cihaz sayısı mevcut iken, şuan 6'sı kamu, 1'i özel olmak üzere toplam 7 diyaliz merkezi mevcut olup, cihaz sayımız 79'u kamuda olmak üzere toplam 104'dür.
İlçe ve köylerimizde ikamet eden tüm diyaliz hastalarının hizmet alımı sözleşmesine dahil edilmesi ile sorunsuz bir şekilde ulaşımları sağlanarak tedavi hizmeti almaları mümkün hale getirilmiştir" dedi.
Sağlık yatırımları ile açıklamada bulunan Öz, "Adıyaman'da 1994-2002 yılları arasında başlanıp bitirilen sağlık yatırımları, bakım-onarım ve donanım harcamaları için 102.3 milyon TL kaynak kullanılmıştır. 2003 yılından bu yana devralınıp tamamlanan, başlanıp bitirilen sağlık yatırımları, bakım-onarım ve donanım harcamaları için 1 milyar 86 milyon TL kaynak kullanılmış olup, 2020-2024 yılları arasında devam eden ve yatırım programına alınan tesislerin bedeli 783.8 milyon TL'dir.
Yeni yatırımların bitirilmesi ile 2003-2024 yılları arasında ilimize toplam 1 milyar 870 milyon TL sağlık yatırım harcaması yapılmış olacaktır" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük