MENÜ

2026’nın yeni yatırım alanları belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, TR41 Bölgesi illeri olan Bursa, Eskişehir ve Bilecik için 2026 yılı yeni yatırım alanları belirlendi.Programla, bölgelerin yetkinlik ve teknoloji ü

Yayınlanma: 11 Şubat 2026 12:39 Güncelleme: 11 Şubat 2026 19:05
2026’nın yeni yatırım alanları belli oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, TR41 Bölgesi illeri olan Bursa, Eskişehir ve Bilecik için 2026 yılı yeni yatırım alanları belirlendi.
Programla, bölgelerin yetkinlik ve teknoloji üretim kapasitesinin artırılması, ithal girdilerin yerli imkânlarla üretilmesi ve tedarik zincirinin yerlileştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.
Belirlenen yatırım konuları, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen kapsamlı saha çalışmaları, sektör analizleri, paydaş görüşmeleri ve bölgesel potansiyel değerlendirmeleri doğrultusunda oluşturuldu.
"Yatırım önceliklerini sahadaki gerçek ihtiyaçlara göre belirledik"
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında yatırımcılara yönelik önemli destekler sağlanacağını belirtti. Bayram, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Yatırım önceliklerimizi belirlerken sahada yürüttüğümüz detaylı analizleri, sanayicilerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmeleri ve sektör bazlı ihtiyaç tespitlerini esas aldık. Bölgemizin mevcut üretim kapasitesini daha ileriye taşıyacak, katma değeri yüksek alanlara odaklanan bir yapı oluşturduk."
Bayram, program kapsamında vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kâr payı desteği ile makine ve teçhizat alımlarına yönelik finansman desteklerinin yatırımcılara sunulduğunu da vurguladı.
Programın TR41 Bölgesi’nde üretim kapasitesinin artırılmasına, yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandırmasına katkı sağlamasının beklendiğini ifade eden Bayram, yatırımcıları belirlenen öncelikli alanlarda proje geliştirmeye davet etti.
Bursa’da üretim gücü yüksek katma değerli üretimle artırıyor.
Bursa için desteklenecek yatırımlar arasında; Havacılık ve Savunma Sanayiine Yönelik Alt Sistem Bileşenlerinin Üretimi (eyleyici sistemler, kompozit kanat ve gövde malzemeleri vb.), Kauçuktan yüksek katma değerli ürün üretimi (sismik izolatör, raylı sistem/otobüs için körükler, şok-darbe sönümleyici sistemler, hava araçları için iniş takımı parçaları, titreşim önleyici sistemler vb.), Taşıtlarda Soğutma Sistemi Parçaları Üretimi (elektronik kontrollü/mekanik devridaim su pompası, termostat, ısı eşanjörü vb.), Yüksek katma değerli teknik tekstil ürünleri ve fonksiyonel kumaş üretimi (softshell / hardshell / floresan / membranlı / alev geciktirici (FR)/ antistatik (ESD)/ kesilmeye dayanıklı / balistik ve termal kumaş vb.), Bu alanlarda yapılacak yatırımların, Bursa’nın sanayi altyapısını güçlendirmesi ve ihracat potansiyelini artırması hedefleniyor.
Eskişehir’de teknoloji odaklı sanayi güçleniyor.
Eskişehir için belirlenen yeni yatırım konuları; Elektrikli Ev Aletlerine Yönelik Endüstriyel Metal Şekillendirme ile Metal Parça Üretimi (sac gövde-panelleri, şase/taşıyıcı parçalar vb.), Havacılık Sektörüne Yönelik Parçaların Üretimi ve İşlenmesi (jet motorlarına ait nikel ve titanyum alaşımlı rotor, şaft, bağlantı göbeği ve dişli sistemleri ile hava araçlarının gövde, kanat, kuyruk, stabilizasyon, iniş takımı ve motor-güç ünitesi yapısal parçaları vb.), Raylı Taşımacılık için Demiryolu Araçlarına Ait Parçaların Üretimi veya Test ve Belgelendirme Merkezi (kompozit gövde, cer motoru, otomatik kapı ve sistemleri, şasi ve boji yapısal parçaları ile mekanik alt sistemler vb.), Tarım Makineleri Aksam ve Parçaları Üretimi (yüksek dayanımlı metal aksamlar, hidrolik sistem bileşenleri, hassas mekanik ve talaşlı imalat parçaları, montajlı alt sistemler vb.) Bu yatırımların ilin teknoloji ve üretim kabiliyetini ileriye taşıması bekleniyor.
Bilecik’te katma değerli tarım ve sanayi yatırımları güçleniyor.
Bilecik için belirlenen yeni yatırım konuları; Asgari 1.000 Küçükbaş Entegre Et ve/veya Süt Hayvancılığı Yatırımı, Mermer Atıklarından Yüksek Katma Değerli Ürün Üretimi (kimyevi ürünler, kozmetik ürünleri, yapı malzemeleri, yapı kimyasalları vb.), Meyve/Sebze ve Atıklarından Katma Değerli Ürünler Üretimi (toz veya sıvı formda doğal pigment, rasyon paketi, hazır salata, lif ürünleri, meyve tozu/granülü vb.), Teknik Seramik Ürünleri Üretimi (ileri seramik malzemeleri, alümina, zirkonya, silisyum karbür vb.). Bu yatırımlar ilin tarım ve sanayi entegrasyonunun güçlendirilmesi, kaynak verimliliğinin artırılması ve katma değerli üretim kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Başvurular elektronik ortamda alınacak
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’na başvurular, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak.
ETİKETLER: 2026’nın, yeni, yatırım, alanları, belli
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Brent petrol 83,57 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 83,57 dolardan işlem görüyor

Cuma günü 84,44 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haftanın son işlem gününü 83,55 dolar seviyesinden tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.31 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,02 artışla 83,57 dolar oldu. Aynı saatler

Haftanın ilk işlem gününde altın ne kadar?

Haftanın ilk işlem gününde altın ne kadar?

Altın, geçen hafta yüzde 7'yi aşan yükselişinin ardından ons başına 4 bin 300 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, ABD'den gelen zayıf istihdam verileri ve faiz beklentilerindeki değişim piyasaların yön arayışını güçlendiriyor. Eylül ayında 25 baz puan

ABD'de et yiyen bakteri alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

ABD'de et yiyen bakteri alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

ABD basınından Fox News'in aktardığı Louisiana Sağlık Bakanlığı verilerine göre yıl başından bu yana eyalette 9 Vibrio vulnificus vakası tespit edildi ve bunların 5’i ölümle sonuçlandı. Yetkililer, tüm vakaların açık yarası bulunan kişilerin deniz suyuna

Ticaret Bakanlığı 80 ülkeye yönelik 107 sektörel pazar araştırması hazırladı 

Ticaret Bakanlığı 80 ülkeye yönelik 107 sektörel pazar araştırması hazırladı 

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların hedef pazarlara ilişkin bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve firmaların pazara giriş stratejilerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan sektörel pazar araştırmalarına ilişkin açıklama yaptı.  Bakanlıktan yapılan açıklamada,

E-Kolay İhracat Platformu dijital dönüşüm kategorisinde birincilik ödülü aldı 

E-Kolay İhracat Platformu dijital dönüşüm kategorisinde birincilik ödülü aldı 

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı vizyonunun "Ticarette Dijital Dönüşüm" hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen E-Kolay İhracat Platformu (E-KİP), 11. Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında "Kamu-Dijital Dönüşüm" kategorisinde birincilik ödülün

Türkiye ile Vietnam arasında hava ulaşımında yeni dönem

Türkiye ile Vietnam arasında hava ulaşımında yeni dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye ile Vietnam arasında sivil havacılık alanındaki iş birliğini güçlendirecek Mutabakat Zaptı'nın imzalandığını duyurdu. Bakan Yardımcısı Enver İskurt'un katılımıyla gerçekleştirilen törende, mutabakat zaptına Sivil Ha

Fidan: Çiftçi artan maliyetler nedeniyle tarlasını ekemiyor

Fidan: Çiftçi artan maliyetler nedeniyle tarlasını ekemiyor

HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Yunus Fidan, ilçede çiftçileri ziyaret ederek tarımsal üretimde yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Artan girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Fidan, birçok üreticinin

Oto galericileri: İkinci el piyasası neredeyse durma noktasında

Oto galericileri: İkinci el piyasası neredeyse durma noktasında

Batman'da ikinci el otomobil ticareti yapan galerici esnafı, son dönemde yaşanan durgunluğun sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, piyasadaki belirsizliklerin alım satımı önemli ölçüde yavaşlattığını söyledi. İLKHA muhabirine konuşan esnaf, özellikle

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30