Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi sakinleri, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yıllardır devam eden doğalgaz sorununu yeniden gündeme getirdi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, çevre bölgelerde doğalgaz kullanımının yaygınlaş
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi sakinleri, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yıllardır devam eden doğalgaz sorununu yeniden gündeme getirdi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, çevre bölgelerde doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına rağmen Kaynartepe'nin büyük bölümünde doğalgaz bulunmadığını belirterek, kış aylarında ısınma konusunda daha büyük mağduriyet yaşanmasından endişe ettiklerini ifade edip yetkililere çağrıda bulundu.
Mahalle sakinleri, son yıllarda sıkça gündeme gelen kentsel dönüşümün önemli olduğunu ancak kış öncesinde mevcut durumda insanların önceliğinin doğalgaz, yolların düzeltilmesi ve temel belediye hizmetlerinin iyileştirilmesi olduğunu belirtti.
"İnsanların önceliği şu an doğalgaz"
Kaynartepe Mahallesi'nde uzun yıllardır esnaflık yapan Mahmut Karhan, mahallede vatandaşların nabzını yokladıklarında kentsel dönüşümden çok doğalgaz ve temel hizmetlerin öne çıktığını söyledi.

Mahmut Karhan
Mahallede yalnızca cadde üzerinde doğalgaz bulunduğunu, iç kesimlerin büyük bölümünde ise doğalgaz olmadığını belirten Karhan "Yıllardır Kaynartepe'de oturuyorum. Malum, herkesin dilinde bir kentsel dönüşüm var, herkesin dilinde farklı şeyler ve söylemler var. Ama insanlar kentsel dönüşümden çok, çünkü bir esnaf olarak nabız yokladığımız için, doğalgaz ve hizmetin gelmesini bekliyor." dedi.
Karhan, vatandaşların önceliğinin doğalgaz ve yollar olduğunu belirterek "Bu tür şeylerde insanların önceliği şu an doğalgaz. Yani sadece cadde üstü doğalgaz var, geri kalan kısmın hiçbirinde doğalgaz yok. İnsanlar bundan çok muzdarip, çok sıkıntı çekiyor. Bundan dolayı da kentsel dönüşüm, benim bildiğim kadarıyla, insanların nabzını ölçtüğüm kadarıyla şu an ikinci planda. Öncelik yolların düzeltilmesi ve doğalgaz." ifadelerini kullandı.
"Doğalgazın gelmesi insanları hem mutlu edecek hem de eksikliklerini giderecek"
Doğalgazın bulunmamasının özellikle kış aylarında ciddi sıkıntılara yol açtığını dile getiren Karhan, vatandaşların ısınmak için kömür ve odun kullandığını, bunun da çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.
Karhan "İnsanlar malum, kış aylarında özellikle sıcak olmaktan çok çevre kirliliğine neden oluyor. Kömür kullananı var, odun kullananı var, evlerin ısınmasında problemler var. Bir düşünün, bir banyo ihtiyacı bile insanlar için bir eziyet. Ama doğalgazın gelmesi insanları hem mutlu edecek hem de eksikliklerini giderecek." dedi.
Mahallede yaşayanların ekonomik durumuna da dikkat çeken Karhan, yüksek elektrik faturalarının vatandaşların yükünü daha da artırdığını belirtti.
Elektrik faturalarının yüksek olduğuna işaret eden Karhan "Elektrik faturaları zaten almış başını gidiyor. İnsanlar bundan zaten şikayetçi. Bir esnaf olarak görüyorum; 8 bin lira elektrik faturası gelen insan var, 5 bin lira gelen insan var. Bunun asgari ücretle çalışan bir insan olduğunu düşünün. Kiralar zaten almış başını gitmiş. İnsanlar bu yüzden gerçekten zor durumda." diye konuştu.
"Doğalgaz gelse iyi olur"
Mahalle sakinlerinden Veysi Sezer ise yaklaşık 16 yıldır Bağlar'da yaşadığını belirterek doğalgazın mahalleye ulaştırılmasını istedi.

Veysi Sezer
Doğalgazın özellikle kış aylarında vatandaşların ısınmasını kolaylaştıracağını ifade eden Sezer, "En azından olursa millet rahat eder. Kışın en azından her şey lazımdır. Bugün nasıl Diclekent'te doğalgaz varsa gerek burada da ola." ifadelerini kullandı.
Doğalgazın çevre mahallelere ulaştığını ancak Kaynartepe'de bulunmadığını belirten Sezer, bunun nedeninin kentsel dönüşüm olup olmadığını sorguladı.
Sezer, "Mahallelere gelmiş. Dışarıda, koşuyoluna, çevreye gelmiş ama buraya gelmemiş. Acaba bir aralar diyorlardı kentsel dönüşüm vardır diye mi gelmiyor veya artık başkası mı istemiyor?" diye konuştu.
Yetkililere çağrıda bulunan Sezer, "Doğalgaz gelse iyi olur. Yetkililerden istiyoruz." dedi.
"Odun alacak paramız bazen olmuyor"
Mahalle sakinlerinden Aydın Özkul da Kaynartepe'de geçimin zor olduğunu, doğalgaz bulunmamasının özellikle kış aylarında vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Aydın Özkul
Özkul "Burası çok kötü bir yer. Burada geçim çok zor. İnsanların şu an doğalgaz yok, kışın çok soğuk oluyor. Odun alacak paramız da bazen olmuyor. O sebepten dolayı doğalgazın gelmesini istiyoruz." dedi.
Elektrik faturalarının da yüksek olduğuna dikkat çeken Özkul "Elektrik faturası 7 bin TL geldi bize." ifadelerini kullandı.
Doğalgazın olmamasının yanı sıra elektrik kesintilerinin de yaşandığını belirten Özkul "Kış olduğu zaman kimse ısınmıyor. Elektrik de kesiliyor. Buradan elektriği kesip başka yere veriyorlar." şeklinde konuştu.
"Gariban bölgesi olduğu için burada yok"
Kaynartepe'nin Diyarbakır'ın merkezinde bulunmasına rağmen doğalgazdan yeterince faydalanamamasının adaletsizlik olduğunu savunan Özkul, çevredeki bölgelerde doğalgaz bulunmasına tepki gösterdi.
Özkul, "Burası Diyarbakır'ın göbeğidir. Çevre, her yere doğalgaz gelmişken buraya gelmemesi çok kötü bir şey. Hak yemek oluyor bu. Burada gariban bölgesi olduğu için burada yok." dedi.
"Oradaki insanların faydalanmasından bir sıkıntı yok. Biz istiyoruz herkes ısınsın, herkes şey yapsın. Neden oradaki insanlar ısınıyor, buradaki garibanlar ısınmıyor?" ifadelerini kullanan Özkul, yetkililere doğalgaz çağrısında bulundu.
Özkul "Yetkililerden çağrıda bulunuyoruz; acil Diyarbakır Bağlar Kaynartepe Mahallesi'ne, her eve doğalgaz getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.
"Doğalgaz olmayınca mecbur elektrik sobasıyla ısınıyorum"

Şükriye Özkul
Mahalle sakinlerinden Şükriye Özkul ise doğalgaz bulunmamasının kendileri için oluşturduğu mağduriyeti anlattı:
"Doğalgaz olmayınca mecbur elektrik sobasıyla ısınıyorum. Bana 3 milyar elektrik faturası geldi. Şimdi kış gelse 10 milyar gelir. Ben soba da yakıyorum. Boynumda fıtık var, bir sürü hastalığım var. Ben her şeyi kaldıramıyorum. Allah için, kime ses gidiyorsa biri el atsın da bir şey yapsınlar." (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda, Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Gözüoğlu ile Gültekin Bayındır'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda belediye çalışanı yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmanın; "ihaleye f
Didim ilçesinde motor arızası nedeniyle denizde sürüklenen özel tekne, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla Cennet Koyu'na çekildi. Bölgede özel teknenin motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine S
Merkezi Cenevre'de bulunan Euro-Med, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 3 yıllık bilançosunu içeren açıklama yayımladı. Euro-Med, 10 Ekim 2025'te ateşkes anlaşması ilan edilmesine rağmen siyonist işgalcilerin Gazze'de farklı biçi
Akşam saatlerinde iş makinesinin ana su hattına zarar vermesi sonucu tazyikli su çevreye yayıldı. Tonlarca su kısa sürede Zincirlikuyu alt geçidinde birikerek araçları yarıya kadar suya gömdü, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. İhbar üzerine bölgeye pol
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, Azerbaycan'da eğitim kurumlarında başörtülü öğrencilerin ve öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı yasaklara ilişkin sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Ya
Gaziantep Sivil Toplum Buluşması’nda konuşan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye hedefinin devlet aklı ve millet vicdanıyla hayata geçirildiğini söyledi. Mecliste 467 milletvekilinin oyuyla kabul edilen yasanın şehit ailelerinin hassasiyetleri gözetilerek hazırla
İngiltere Dışişleri Bakanı Ed Miliband, "İran, vekil grupları ve devlet destekli zararlı faaliyetler yoluyla İngiltere'nin ve uluslararası ortaklarının güvenliğini sarsmaya yönelik süregelen girişimleri kabul edilemez." açıklamasını yaptı. İngiltere'nin k
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “İstiklalden Vicdana, Ezgiden Direnişe Filistin Davası” panelinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Koca, “Dini Musikimizde Kud
Gazze'de siyonistlerin saldırılarında 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı
Nevşehir'de 8 yabancı uyruklu şahsa 288 bin TL ceza
03Aydın'da motoru arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
04Polonya'da bıçaklama olaylarının ardından okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı
05İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Kocaeli'de uyuşturucu operasyonunda 8 şüpheli yakalandı
07Javadoff Malatya’da Müzikseverleri Büyüledi
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor