DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi yılın ilk 6 ayında yaptığı denetimlerde 25 işyeri mühürlendi, 62 işyerinin ruhsatı iptal etti.Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, mücavir alan içerisinde hizmet verdiği tüm bölgelerde sosyal hayatın sağlıkl...
DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi yılın ilk 6 ayında yaptığı denetimlerde 25 işyeri mühürlendi, 62 işyerinin ruhsatı iptal etti.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, mücavir alan içerisinde hizmet verdiği tüm bölgelerde sosyal hayatın sağlıklı şekilde sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalarına aralıksız devam etti. Bu kapsamda, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde gelen istek, şikayet ve taleplerin hızlı şekilde işleme konulmasını ve çözüme kavuşturulmasını sağladı. Bu süreçte sıhhi, gayri sıhhi müessese ve umuma açık işyeri olmak üzere toplam 289 işyerine ruhsat denetimi gerçekleştiren ekipler, şartları yerine getirmeyen 25 işyerinin mühürlenmesini, 62 işyerinin ise ruhsatının iptalini sağladı.
Dilenci ve seyyarla mücadeleye devam
Vatandaşların duygularını sömürme yoluyla gelir elde eden dilenciler, rahatsız etme ve işgal gibi şikayet konularını da rutin şekilde sürdüren müdürlüğe bağlı seyyar ve dilenci ekibi ise söz konusu dönemde 63 şahsa idari yaptırım uygulanmasını sağlarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile koordineli şekilde 12 uygulama düzenlenmesini de ön ayak oldu.
Trafik ekipleri her yerde
Müdürlüğe bağlı trafik ekibi ise ulaşım hizmetleri noktasında ilk 6 ay içerisinde kendilerine ulaşan 200 talep ve isteğinde değerlendirilmesinde başı çekerken, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli şekilde yapılan şehir içi yaya kaldırımlarını işgal edenlere karşı 12, servis araçlarına yönelik 4 denetim de cezai işlem uygulaması gerçekleştirdi.
Şehir içi trafiğin sorunsuz şekilde işlerliğinin sürdürülebilmesi noktasında da Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü birimleri ile istişare halinde 200 çalışmaya eşlik edilirken, muhtelif cadde ve sokaklara 4 adet park yasağı tabelası taktırıldı, 30 adette yaya geçidi çizgisi yaptırılması sağlandı.
Ekipler, mücavir alan içerisinde faaliyet gösteren pazaryerlerinde güncel kayıt listesi oluşturarak kayıt dışı esnafların kayıt altına alınmasını sağlayarak 270 adet ölçü ve tartı kalibrasyon denetimi ile şikayetlerin de değerlendirmelerini azami dikkatle yerine getirdi. Pazaryerlerine yönelik yoğun denetim gerçekleştiren müdürlük ekipleri, yönetmeliklere aykırı hareket eden 13 esnafın ise pazar tezgahlarının iptalini sağladı.
Müdürlüğe bağlı şekilde çalışmalarını sürdüren 153 Beyaz Masa servisi 6 aylık süreçte il içi ve il dışı yönlendirmeler dahil olmak üzere toplam 56 bin 94 çağrı alırken, 15 bin 789 çağrıya geri dönüş yapılmasını, 4 bin 890 talebin sisteme girilmesini, sosyal medyadan gelen bin 249, whatsapp ihbar hattı üzerinden gelen 2 bin 67 talebinde gerekli birim müdürlüklerine ulaştırılarak çözüme kavuşturulmasına destek verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
05İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
06Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
07Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor