MENÜ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı New York’ta düzenlenen resepsiyonla kutlandı

ABD’nin New York kentinde Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal ve eşi Kadriye Zeynep Yazal’ın ev sahipliğinde Türkevi’nde düzenlenen resepsiyon, Türk-Amerikan toplumunu bir araya getirdi.29 E

Yayınlanma: 30 Ekim 2025 16:47 Güncelleme: 31 Ekim 2025 09:00
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı New York’ta düzenlenen resepsiyonla kutlandı
ABD’nin New York kentinde Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal ve eşi Kadriye Zeynep Yazal’ın ev sahipliğinde Türkevi’nde düzenlenen resepsiyon, Türk-Amerikan toplumunu bir araya getirdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında New York’taki Türkevi’nde resepsiyon düzenlendi. Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal ve eşi Kadriye Zeynep Yazal’ın ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, öğrenciler, sanatçılar ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Cumhuriyet’in 102. yılının coşkuyla kutlandığı etkinlikte birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı. Etkinlik boyunca Türk mutfağından lezzetler eşliğinde sohbet eden davetliler, Türk sanat müziği ezgileriyle keyifli bir akşam yaşadı.

Başkonsolos Yazal: "Toplum olarak Amerika’da daha görünür olalım"
Törende konuşan Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, resepsiyona gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "29 Ekim resepsiyonlarımız her zaman planladığımızdan daha kalabalık geçiyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu tür etkinlikler insanların bir araya gelmesine vesile oluyor. Cumhuriyetimizin 102. yıldönümünü kutluyoruz. Bu, New York’taki ikinci Cumhuriyet Bayramı resepsiyonum. Yurtdışında milli günlerimizi kutlamak bizim için çok anlamlı. Vatandaşlarımız, bulundukları ülkelerde toplum hayatına, siyasete ve ekonomiye önemli katkılar sunuyorlar. Sorunların değil, çözümlerin parçası oluyorlar" ifadelerini kullandı.
Yazal, "Bugün burada Cumhuriyetimizin ilk yıllarını görmüş olanlardan yeni doğan çocuklarımıza kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarımız bulunuyor. Bu, bizim köklü bir toplum olduğumuzu gösteriyor. Aramızda en kıdemli vatandaşlarımızdan biri olan İstiklal Madalyası sahibi büyüğümüz de temsil ediliyor. Ona ve onun şahsında tüm büyüklerimize saygılarımı sunuyorum. Birlik ve beraberlik konusunda bir sıkıntımız yok ama bunu bazen performansa yansıtmakta eksik kalıyoruz. Lütfen bu akşam buradan ayrılırken tanımadığınız birkaç kişiyi tanıyın, numaralarını alın, topluluk olarak birbirimizi daha çok tanıyalım. İş birliği yapalım, üretelim, siyasette ve sosyal hayatta daha fazla görünür olalım" dedi.
Büyükelçi Yazal, "Bu tür etkinliklerin gerçekleşmesinde katkı sunan tüm kuruluşlara, iş adamlarına ve bireylere teşekkür ediyorum. Ayrıca Amerikalı Türk toplumunun hakkını, hukukunu savunmak için gayret gösteren TASC’a (Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi) ve Başkanı Seyit Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Ahmet Yıldız: "Cumhuriyet hepimizin ortak gururu"
Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız da Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı. Yıldız, "Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümü kutlu olsun. Devlet hayatında 102 yıl, bizim gibi köklü devlet geleneğine sahip bir millet için kısa bir süre sayılabilir ancak bu süre büyük başarılarla doludur. Dünya bu süreçte iki büyük savaş, krizler ve dağılmış devletler gördü. Bizim Cumhuriyetimiz ise dimdik ayakta kaldı. Cumhuriyetin kuruluş yıllarına ait görselleri izlerken insan ister istemez geçmişe dönüyor. 1923’te Türk birliklerinin İstanbul’a girişi, bugün belki genç kuşakların tahayyül etmekte zorlanacağı bir olay. O dönemde bir imparatorluk başkentinin 5 yıldan uzun süre işgal altında kalması büyük bir travmaydı. Eğer Kurtuluş Savaşı başarıyla sonuçlanmasaydı bugün bağımsız bir Türkiye’den bahsedemiyor olabilirdik" ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Yıldız ayrıca, "Bugün burada New York’taki Türk toplumu olarak bu tarihi mirasa sahip çıkıyor, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz. Hepimizin görevi, Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmak ve geleceğe taşımaktır" dedi.
ETİKETLER: Ekim, Cumhuriyet, Bayramı, New, York’ta
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Buca Dere Köyü yolundaki ormanlık alanda çevre kirliliği tepkisi

Ormanlık alanda biriken atıkların çevre kirliliğine yol açtığını belirten bölge sakinleri, durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, ormanlık alanın temizlenmesini ve benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. (İ

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Gaziantep'te 354 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Programda, hafızlık eğitimlerini tamamlayan 354 hafızın bir sonraki hafta umreye gönderileceği ifade edildi. Kız hafızların icazet merasiminin ise 6 Kasım'da gerçekleştirileceği belirtildi. Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Bele

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

MAZLUMDER'den Seyyid Kutub'un kitaplarının yasaklanmasına tepki: Hukuksuz uygulamalara son verilmeli

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Türkiye'de son dönemde artan adil yargılanma hakkı ihlalleri, kolluk ve savcılıkların hukuksuz uygulamaları ile düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahalelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için hava tahmin raporunu yayımladı. AKOM'un haftalık hava tahmin raporuna göre, 6 Kasım Cuma ve 7 Kasım Cumartesi günleri parçalı bulutlu havayla birlikte sab

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Ahilik çağrısı: Esnaflığın temelinde güven, dürüstlük ve sadakat vardır

Mardin'in tarihi çarşılarında yıllardır esnaflık yapan ustalar, geçmişten günümüze aktarılan ahilik geleneğinin önemine dikkat çekerek meslek ahlakının yeniden güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İLKHA muhabirine konuşan çarşı esnafı, esnaflığın yaln

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Batman-Hasankeyf yolunda hafif ticari araç tarlaya savruldu: 2 yaralı

Kaza, Hasankeyf'ten Batman istikameti Çeşmebaşı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 72 AAC 524 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak tarlaya girdi. K

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imalatı, satışı ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Kasım’

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek haraç isteyen suç örgütüne operasyon

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek haraç isteyen suç örgütüne operasyon

İzmir’de iş insanlarını tehdit ederek para talep ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli tutuklandı. Bayındır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Bayındır, Tire ve Torbalı ilçelerinde

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:28
Güneş 06:51
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:30
Yatsı 18:48

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3