Burdur'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Burdur'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda kutlama programı düzenlendi. Programa Burdur Valisi Ali Arslantaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşma yapan Vali Arslantaş, "İç alemimizin hayatla kesişim çizgisinde sözcük dağarcığımız bulunur. Kelimelerin özgül ağırlıkları vardır ve kullandığımız sözcükler dış dünyaya bakışımızı belirler. Kavramları tanımlama biçimimiz olaylar karşısında göstereceğimiz tepkinin özüdür.
Bu anlayışın güne tetabuku cihetiyle engelli sözcüğü yerine "yetersizliği olan birey" ifadesinin kullanımının daha şık olacağı kanaatindeyim.
Zira engellik organların zedelenmesine bağlı olarak işlevlerinde oluşan kayıpların yol açtığı yetersizlik nedeniyle, bireyin çevreyle etkili ve yeterli etkileşim kurma sürecinde karşılaştığı problem durumu olarak tanımlanır ve meselenin özünde yetersizlik kavramı yer almaktadır.
Yetersizlik yaş, cinsiyet, sosyal ve kültürel faktörlere bağlı olarak bireyden beklenilen sosyal rolün gerekliliklerini karşılayamama durumudur ki bu hal kişinin kendi tasarrufunda değildir" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Canan Yüksel ise konuşmasında, "medeniyetimizin tarihsel seyri içinde engelli olgusunun, engelliye bakışın, engelli anlamının büyük değişimler geçirdiği hepimizin malumudur. Bu tablo içinde en büyük gelişim ise engelliye verilen değerin sürekli artması, onlara sunulan hizmet standardının sürekli yükselmesidir. Engellilik alanındaki toplumsal dönüşümü standart haline getirebilmek amacıyla da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi hazırlanmıştır. Bu belge, engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum olma yolunda, günümüzden 2030'a kadar engellilik alanındaki ulusal vizyonumuzu ve yol haritamızı ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda, hem Vizyon Belgesi hem kurumsal hafızamızdan hareketle; engelsiz bir toplum oluşturma yolunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye tüm gayretimizle devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından Burdur Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şiirler okundu, işaret dili ile şarkı seslendirildi. Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından Kurdele Gösterisi ve Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Dinleti esnasında engelli öğrenciler oynayarak doyasıya eğlendi.
Programın son bulmasının ardından sergi salonunda bulunan ve engelli öğrenciler tarafından yapılan resim, el işleri, tablolar ve hediyelik eşyalar sergisi etkinliğe katılan misafirler tarafından ziyaret edildi.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
06Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük